Hrvatska kalendarsku godinu završila pobjedom protiv Gruzije

Utorak, 19. studenog 2019. 20:09 Napisao/la  SC

Nekoliko je puta gruzijska obrana izgubila raspored, posebice je opasno djelovao Rebić koji je iskazivao preveliku želju za pogotkom

Ante Rebić
Ante Rebić

 

Hrvatska nogometna reprezentacija pobjedom je završila uspješnu kalendarsku godinu.

U pripremnoj utakmici odigranoj u Puli pred 5000 gledetelja, hrvatska reprezentacija pobijedila (2:1) je Gruziju nekoliko dana nakon što je pobjedom protiv Slovačke na Rujevici osigurala plasman u završnicu EP 2020.

Jasno da su hrvatski igrači bili mentalno potrošeni nakon završenih kvalifikacija, ali su tijekom utakmice protiv Gruzije iskazali poslovičnu profesionalnost što je bilo dovoljno za pobjedu koja je mogla biti rezultatski izraženija.

Od početka do same završnice hrvatska momčad dominirala je u posjedu lopte u igri na postavljenu gruzijsku obranu, koja na kraju može biti zadovoljna učinkom.

Zadnje minute prilpale su gostima, koji su kroz pritisak pokušali izjednačiti.

Izbornik Zlatko Dalić utakmicu je počeo s trojicom igrača (Jedvaj, Perišić, Rebić) koji su bili u početnoj postavi protiv Slovačke.

U 19. minuti gosti su poveli nakon Kalinićeva kiksa, pričuvnom vrataru lopta je ispala iz ruku nakon Papunashvilija udarca s ruba kaznenog prostora.

U 25. minuti Oršić je ubacio iz prekida, a kapetan Kashia skrenuo loptu u mrežu.

U 53. minutu Juranović je ubacio zdesna, Perišić je glavom iz blizine skrenuo loptu u mrežu.

Nekoliko je puta gruzijska obrana izgubila raspored, posebice je opasno djelovao Rebić koji je iskazivao preveliku želju za pogotkom.

HRVATSKA: Kalinić (46 Sluga), Melnjak, Škorić, Jedvaj (46 Ćaleta-Car), Bartolec (46 Juranović), Kovačić (65 Vlašić), Badelj, Perišić, Pašalić (75 Perić, 80 Barišić)), Oršić (46 Rog), Rebić

GRUZIJA: Makaridze, Khocholava (80 Grigalava), Navalovski, Kashia, Kakabadze (39 Shengelia), Jigauri, Aburjania, Qazaishvili, Papunashvili (65 Kiteishvili), Gvilia (83 Kvilitaia), Lobjanidze (51 Arabuli)

Prijateljska utakmica: Hrvatska - Gruzija 2:1 (Kashia 25-ag., Perišić 53/Papunashvili 19)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.