HRVATSKA - SLOVAČKA Zlatko Dalić: Nedostaju nam standardni stoperi i to me brine

Ponedjeljak, 11. studenog 2019. 13:57 Napisao/la  SC

U sve nove braniče imam puno povjerenje, to je njihova šansa i neka je ne ispuste, neka se dokažu u hrvatskoj reprezentaciji, kaže izbornik

Zlatko Dalić
Zlatko Dalić

 

Izbornik srebrnih Zlatko Dalić održao je u Zagrebu konferenciju za medije povodom kvalifikacijske utakmice između Hrvatske i Slovačke, koja se 16. studenog igra na Rujevici.

- Čeka nas odlučujuća utakmica za Europsko prvenstvo protiv suparnika koji s pozitivnim rezultatom iz Rijeke također ima svoju šansu. Pobijedili smo u Slovačkoj 4:0, no to nas ne smije zavarati i o tome ne smijemo razmišljati. Ovo će biti nova, drugačija utakmica u kojoj je nama dovoljan i bod. Rekli smo na početku kvalifikacija da će nam 15 bodova biti dovoljno, no ne smijemo igrati na taj bod, naš je stil i naša obveza igrati na pobjedu. Nema nikakvih kalkulacija. Nedostaju nam standardni stoperi i to me malo brine, ali tražimo rješenja. Kramarić će doći na okupljanje, no vjerojatno će se odmah vratiti u klub jer nije u treningu već sedam dana i nema smisla nešto riskirati. Mitrović jučer nije igrao i danas ide na kontrolu - bude li nešto upitno, također nećemo riskirati. Rakitić ima problema s tetivom, obavit će liječnički pregled i bude li problema, vratit će se u klub. Pozvali smo Roga, koji igra dobro u Italiji, i Juranovića za slučaj da Mitrović neće moći nastupiti. Tada Jedvaj može igrati desnog stopera, a Bartolec i Juranović konkuriraju za desnog braniča. U sve nove braniče imam puno povjerenje, to je njihova šansa i neka je ne ispuste, neka se dokažu u hrvatskoj reprezentaciji. Sve što naprave loše moja je odgovornost i trebaju igrati bez pritiska, smatra Dalić.

Reprezentativci se okupljaju u ponedjeljak, kada počinju taktičke pripreme za utakmicu:

- Raduje me da ćemo imati čak tri treninga, moći ćemo isprobati opcije i naći najbolje rješenje. Kroz cijele kvalifikacije nemamo momčad u kontinuitetu, uvijek je netko ozlijeđen ili ne igra u klubu. Sada postoji problem s Rebićem i Perišićem, no nećemo govoriti o tome, nego ćemo razmišljati u pozitivnom smjeru. Nama su najveća opasnost tri vezna igrača, Lobotka, Hamšik i Kucka. Čeka nas teška borba u sredini, njih trojica igraju neprestano. Mladi napadač Boženik iz Žiline pun je motiva, stoperski par Škriniar i Vavro dolazi iz talijanske lige. Tražit će rezultat koji ih vodi na Europsko prvenstvo. Nadigrali smo ih agresivnošću i visokim presingom, i treba ih opet visoko napasti, no neće se oni lako otvoriti. Ne smijemo dopustiti da nam nova obrambena linija bude pod pritiskom, moramo se braniti napadom. Slovačka neće nužno srljati, u nekim kalkulacijama i njima odgovara bod, a otvaranje im možemo kazniti, govori Dalić.

Utakmica je odlučujuća:

- Žao mi je što nismo ranije riješili pitanje plasmana, mogli smo već biti 'unutra' da su se neke situacija drugačije odvile, no sve je u našim rukama i sami odlučujemo o sebi, to je najvažnije. Mjesto nam je na Europskom prvenstvu, bez obzira na probleme, i mislim da to zaslužujemo. Očekujem dobar teren na Rujevici unatoč najavljenoj kiši. Već smo igrali na njemu, a mi jednostavno moramo dati svoj maksimum, uz sjajnu podršku, kakav god da teren bio, zaključuje Dalić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.