HRVATSKA - ESTONIJA 3:1

Hrvatska pokazala zamjetni potencijal

Petak, 25. svibnja 2012. 21:11 Napisao/la  SC

Utakmica je pokazala da Hrvatska ima potencijala među igračima koji nisu u prvom planu

Prijateljska nogometna utakmica

HRVATSKA – ESTONIJA 3:1

Stadion Aldo Drosina. Gledatelja: 8000

Sudac: Mihaly Fabian (Mađarska)

Strijelci: 1:0 Ćorluka (16), 2:0 Kalinić (20), 3:0 Vukojević (81), 3:1 Vassiljev (83)

Hrvatska: Subašić - Vida, Ćorluka (80 Vrsaljko), Schildenfeld (46 Šimunić), Strinić – Iličević (60 Rakitić), Perišić (46 Kranjčar), Dujmović (46 Vukojević), Badelj - Kalinić, Eduardo (60 Mandžukić).

Estonija: Pareiko - Šišov, Kiidron (46 Stepanov), Klavan, Kruglov – Konsa (63 Kams), Vassiljev, Dmitrijev, Kink (73 Vunk) – Ojamaa (58 Tamm), Oper (58 Saag).

Izbornik Slaven Bilić na pulski travnjak poslao je momčad koja vjerojatno više nikada neće zajedno igrati, ali se u igri protiv Estonije nije vidjelo niti da za Hrvatsku ne igra većina standardnih igrača, niti da neki igrači prvi put igraju zajedno. Na tribinama su ostali sjediti Modrić, Jelavić, Srna i Lovren, u igri nisu ulazili Olić i Pranjić.

Nakon petnaestak minuta traženja u igri tijekom kojih je Estonija (Konsa, 4) propustila jedinu priliku u prvom priliku, dogodio se pogodak (Ćorluka, 16) iz nakon prekida nakon kojega je momčad u kockastim dresovima počela igrati nogomet  koji plijeni pažnju. Agresivni izlazak na zadnju liniju estonske obrane, brze i jednostavne izmjene mjesta uvjetovale su snažan pritisak kroz posjed lopte.  Nekoliko razigranih pojedinaca (Ćorluka, Iličević, Perišić, Eduardo, Strinić, Kalinić..) davali su ton igri koja je mogla rezultirati većim brojem pogodaka u estonskoj mreži. Šanse su propustili Kalinić (19, 39, 43), Eduardo (6) i Vida (37).

Priprema  drugog pogotka najljepši je trenutak utakmice: Eduardo je duhovito petom ubacio loptu za Perišića, koji je slijeva prizemnom loptom točno proigrao Kalinića, koji s 2 metra nije mogao promašiti – 2:0.

U drugom poluvremenu počela je za prijateljske utakmice uobičajena promenada izmjena, koja u pravilu razbije ritam igre. U igru su ušli igrači koji  su sigurni putnici za EURO, što se i vidjelo po nešto ležernijem i suverenom pristupu. Izostala je doza neophodna agresivnosti iz prvog dijela, pa više nije bilo ubojitosti iako su kockasti nastavili dominirati.  

U 81. minuti Kranjčar je izvanrednim pasom proigrao Vrsaljka na suprotnoj strani igrališta, uslijedila je povratna lopta za natrčalog Vukojevića koji mirno pogađa cilj s 13 metara – 3:0. U 83. minuti Vassiljev je izveo slobodan udarac, lopta je okrznula Vukojevića i prevarila Subašića – 3:1.

Utakmica je pokazala da Hrvatska ima zamjetnog potencijala među igračima koji nisu u prvom planu izbornika Bilića. Prekobrojni s popisa 23 nemaju sebi što predbaciti. A Biliću izbor prekobrojnih neće biti lagan.

 Fotogalerija: Pixsell

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.