Hrvatska deveta na FIFA-inoj ljestvici, Brazil pao na 11. mjesto, najniži plasman u povijesti

Srijeda, 04. srpnja 2012. 12:34 Napisao/la  SC

Hrvatska je tako nakon jedne pobjede, remija i jednog poraza na Europskom prvenstvu pala za jedno mjesto u odnosu na prošli mjesec

Hrvatska nogometna reprezentacija nalazi se na devetom mjestu nove ljestvice Međunarodne nogometne federacije (FIFA). Hrvatska je tako nakon jedne pobjede, remija i jednog poraza na Europskom prvenstvu pala za jedno mjesto u odnosu na prošli mjesec.

Europski prvak Španjolska samo je dodatno učvrstila vodeću poziciju ispred Njemačke, Urugvaja, Engleske i Portugala koji je skočio za pet mjesta, dok je finalist EURO-a Italija napravila pomak za šest pozicija i nalazi se na šestom mjestu. Nakon katastrofalnog nastupa na EURO-u Nizozemska je pala s četvrtog na osmo mjesto.

Veliki pad doživio je i Brazil koji se nalazi na 11. mjestu što je ujedno najniži plasman otkada se vodi FIFA-ina ljestvica. Veliki skok od devet mjesta napravila je Češka koja drži 18. mjesto.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.