Eduardo optimističan: Cilj je napraviti kvalitetan rezultat, a to znači osvojiti EURO!

Srijeda, 16. svibnja 2012. 17:06 Napisao/la  Z. G.

Uzbuđen sam što sam ovdje, pred nama su pripreme. Na EURO-u će najteže biti izboriti plasman u četvrtfinale. Protiv Republike Irske smo favoriti i tu ćemo najvjerojatnije osjećati veliki pritisak, rekao je Eduardo

Slušajući nadahnutoga Eduarda da Silvu netko bi mu zdušno zapljeskao, a netko bi, pak, dobacio: Ovo mu je tek prvo veliko natjecanje pa je još zanesen… Takve su moguće reakcije na Eduardovu najavu da hrvatska reprezentacije ide u Poljsku i Ukrajinu - osvojiti naslov europskoga prvaka!

- Želimo napraviti kvalitetan rezultat, a za mene je to - osvajanje Eura!, istakno je Eduardo na okupljanju reprezentacije uoči priprema za EP.

Prvoga su se dana, sukladno ranijem dogovoru, pojavila desetorica reprezentativaca: Eduardo, Kranjčar, Mandžukić, Schildendfeld, Šimunić, Badelj, Vida, Vrsaljko, Kelava i Blažević. Izbornik Slaven Bilić ističe da su Iličević i Kalinić „na putu“, da će se Olić i Pranjić priključiti čim završe s obavezama u Bayernu, a Pletikosa čim odigra play-out s Rostovom u ruskoj ligi. Do daljnjega je izvan pogona Lovren, koji se u Francuskoj još uvijek oporavlja od ozljede, ali bi se ubrzo mogao uključiti u treninge

U kakvom je stanju Eduardo?

- Dobro je, tu sam! Ali, treba se dobro pripremiti. Najvažnije mi je uhvatiti formu u pravo vrijeme, kad to bude najpotrebnije. Nedostaje mi utakmica. Vjerujem da ću to nadoknaditi u ova tri tjedna priprema. Uzbuđen sam što sam ovdje, pred nama su tri tjedna za pripreme. Na EURO-u će najteže biti izboriti plasman u četvrtfinale. Protiv Republike Irske smo favoriti i tu ćemo najvjerojatnije osjećati jako veliki pritisak.

Pritisak će osjećati i suparničke obrane, pogotovo uz oporavljenog Eduarda i zahuktalog Jelavića.

- Ma, Jelavić je u takvoj formi da odmah zaslužuje mjesto u prvih 11. Mislim da bismo trebali igru prilagoditi njemu.

Dojam je da se Eduardo ne miri lako s odlaskom Slavena Bilića u ruski Lokomotiv.

- Njegov je odlazak veliki hendikep za nas. Teško će biti ponoviti sve što smo napravili u ovih šest godina. Žao mi je što odlazi, ali sam i sretan zbog njega, jer mu je to novi veliki izazov.

PXL 120516 1110Okupljanje u Zagrebu - Zorislav Srebrić, Niko Kranjčar i Eduardo/ Slavko Midzor/PIXSELL

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.