Slaven Bilić, izbornik Hrvatske: Noge su teške, ali je optimizam velik

Četvrtak, 31. svibnja 2012. 16:03 Napisao/la  Z. G.

Igračima su još uvijek malo teške noge. Ali, imamo razloge za optimizam. Sad moramo raditi na osvježavanju kako bismo sve nivelirali do optimuma, objašnjava Bilić

Na pripremama su "iscijedili dušu", a sad se trebaju osvježiti, osoviti na noge i posvetiti se - taktici. Tako otprilike izgleda sažetak austrijskog dijela priprema hrvatske nogometne reprezentacije nakon sedmodnevnoga boravka u Bad Tatzmannsdorfu, mjestašcu u kojem su se zagrijavali i prije četiri godine uoči EURO-a u Austriji i Švicarskoj. Tada su pripreme "upalile", Hrvatska se lansirala u četvrtfinale i samo ju je jedna lopta dijelila od plasmana među četiri najbolje momčadi EP-a. Valjda će i sada biti na sličnom tragu…

- Pripreme su bile odlične! Badelj je, istina, imao manju ozljedu, dobio je udarac u stopalo, ali ipak nije propustio nijedan trening. Doduše, Mandžukić je propustio jedan… Važno je da se Šimunić oporavio. Ma, ne krijem da radimo fenomenalno, pritom mislim i na motiv i na kvalitetu koju igrači pokazuju u svim vježbama. Sve ide jako dobro, izvijestio je izbornik Slaven Bilić.

Koje je odgovore ponudila Austrija?

- Mi smo pojačali trening, igračima su još uvijek malo teške noge… Ali, imamo razloge za optimizam. Sad moramo smanjivati intenzitet treninga i raditi na osvježavanju kako bismo sve nivelirali do optimuma.

Bilić se, u ime stožera i HNS-a posebno zahvalio domaćinima. Kratak je govor na njemačkom jeziku održao i aktualni predsjednik Saveza, Vlatko Marković, dok je Bilić istaknuo:

- Ovdje u Bad Tatzmannsdorfu nismo osjetili samo profesionalizam nego i ljudskost zbog koje su nas domaćini doživotno "kupili". Tu je hotel sa sjajnim terenom, ondje su ljudi koje primijetimo kad ih želimo primijetiti, u izolaciji smo, ali ne potpunoj, jer bi to značilo kontraefekt. Rekao sam im da ćemo se vratiti, jer su nas i prije četiri godine osvojili svojim pristupom i kvalitetom usluge, nije nikakva kurtoazija niti dodvoravanje.

Lijepim je riječima uzvratio i guverner pokrajine Burgenland, Hans Niessl. Zahvalio je hrvatskoj reprezentaciji na dolasku, a posebice na utakmici u Neubergu. Zahvalio je i igračima koji su uvijek bili na dispoziciji domaćim navijačima.

- Velika je čast što je hrvatska reprezentacija bila ovdje i što smo učvrstili kontakt s Hrvatskom. Ma, svi će u Bad Tatzmannsdorfu biti nesretni ako Hrvatska ne bude među barem tri najbolje momčadi na Euru.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.