NOVI TRENERSKI IZAZOV

Alen Bokšić dobio ponudu čelnika Middlesbrougha

Ponedjeljak, 27. siječnja 2014. 20:31 Napisao/la  Ivan Jelić

Bokšić je tri sezone nosio dres  Middlesbrougha u Premierligi

Alen Bokšić dobio je ponudu Middlesbrougha! Član engleskog Championshipa, koji se trenutno nalazi na 10. mjestu prvenstvene tablice, ponudio je Alenu Bokšiću mjesto menadžera! Kako smo neslužbeno saznali, nakon što je bio član stručnog stožera bivšeg izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Igora Štimca, Bokšić je odlučio nastaviti baviti se trenerskim poslom.

Ne treba čuditi da je dobio ponudu Middlesbrougha. Bokšić je od 2000. do 2003. godine nosio dres ovog kluba u vrijeme kada je Middlesbrough bio član Premiershipa. Ostavio je Bokšić duboki trag u tom klubu za koji je odigrao 68 utakmica i postigao 22 gola.

 Iza Bokšića je respektabilna nogometna karijera, koju je započeo u rodnoj Makarskoj u tamošnjem niželigašu Zmaju. Potom je došao u Hajduk za koji je odigrao 174 utakmice i postigao 60.golova. Ušao je u povijest Hajduka kao igrač, koji je golom u finalu Kupa 1991. godine u srazu sa Crvenom zvezdom na stadionu Partizana u Beogradu, donio posljednji trofej bivše države.

Bokšić je potom igrao za francuski Cannes, a najuspješnija sezona bila mu je 1992/93, kada je s Marseilleom osvojio titulu prvaka Francuske i Ligu prvaka, u toj sezoni postignuo je 23 pogotka u prvenstvu.

S Lazijom je osvojio titulu prvaka Italije, talijansku kup, Kup pobjednika kupova, UEFA Superkup. U dresu Juventusa osvojio je prvenstvo, UEFA Superkup, te Interkontinetalni kup. Za reprezentaciju Hrvatske odigrao je 40 utakmica, postigao je 10 golova.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.