Ako idete u Ukrajinu budite spremni za susret s aktivisticama grupe Femen

Ponedjeljak, 21. svibnja 2012. 21:47 Napisao/la  SC

Organizatori EURO-a znaju da nas se moraju bojati, znaju da ćemo se pojaviti na svakom eventu koji će se održavati tijekom EURO-a, kaže Inna

Navijače koje tijekom EURO-a put nanese u Ukrajinu vjerojatno očekuje susret s nekom od aktivistica grupe Femen, koje su postale svjetski poznate po tome što se za ženska prava bore u toplesu.

Od kada su počele završne pripreme za EURO iz  Ukrajine praktično svakog dana stigne neka fotografija na kojoj pripadnice Femena protestiraju protiv seks-turizma, jer ne žele da se Ukrajina tijekom prvenstva pretvori u bordel.

- Organizatori EURO-a znaju da nas se moraju bojati, znaju da ćemo se pojaviti na svakom eventu koji će se održavati tijekom EURO-a, kaže Inna, jedna od sve brojnih pripadnica grupe Femen.

- Najveći broj ljudi nas podupire u inozemstvu. Ukrajinsko društvo više nema osjećaja za društvene probleme kao nekad. Danas zato možemo otići u McDonald's, a nekada smo jeli jogurt i kruh, kaže  aktivistica Olexandra.

Hrvatski  navijači će pripadnice grupe Femen moći sresti ako se Hrvatska plasira u drugi krug natjecanja.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.