Svjetski prvaci otvorili Air Albaniju, svjetski doprvaci nemaju gdje igrati u Hrvatskoj

Ponedjeljak, 18. studenog 2019. 09:43 Napisao/la  SC

Za razliku od još uvijek donekle reprezentativnog stadiona u Splitu izgrađenog prije točno 40 godina, stadion u Zagrebu odavno je postao hrvatsko ruglo

Svjetski prvaci otvorili Air Albaniju, svjetski doprvaci  nemaju gdje igrati u Hrvatskoj

Albanija i Francuska odigrali su prvu službenu utakmicu na stadionu Air Albania, koji je svečano otvoren u Tirani.

Albanska reprezentacija u prvoj utakmici na novom stadionu izgubila (0:2) je od aktualnih svjetskih prvaka, pogotke su postignuli Tolisso i Griezmann.

Stadion ima kapacitet od 22.000 gledatelja, troškovi izgradnje popeli su se na cca. 50 mil. eura.

Stadion je izgrađen pretežito privatnim kapitalom, 10 mil. eura donirala je UEFA.

Dan prije gostovanja svjetskih prvaka u Tirani, svjetski doprvaci ključnu utakmicu za plasman na EP 2020 odigrali su na Rujevici.

Pozitivnu atmosferu na riječkom stadionu nije pokvarilo loše vrijeme, više od 5000 gledatelja radosno je pokisnulo na stadionu kapaciteta 8.279 mjesta.

Rujevica ima samo jednu natkrivenu tribinu koja ima kapacitet nešto manji od 3000 mjesta.

Polemike oko odabira domaćinstva trajale su do početka utakmice, izbornik Zlatko Dalić nakon utakmice naglasio je da reprezentacija odlučujuće utakmice mora igrati pred 35.000 gledatelja.

Takve kapacitete imaju jedino zdanja u Maksimiru i Poljudu.

Funkcionalno, oba su stadiona nedostojna utakmica svjetskih doprvaka.

Za razliku od još uvijek donekle reprezentativnog stadiona u Splitu izgrađenog prije točno 40 godina, stadion u Zagrebu odavno je postao hrvatsko ruglo.

Da je Hrvatska protiv Slovačke igrala u Zagrebu, pokisnulo bi 25.000 gledatelja više nego u Rijeci.

Dok fotografije i video-prikazi atraktivne građevine u Tirani obilaze svijet na ponos Albanije i albanskog nogometa, gledatelji u Hrvatskoj moraju kisnuti da bi gledali utakmice hrvatske reprezentacije.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.