VLATKO MARKOVIĆ OTIŠAO

Davor Šuker 5. srpnja postaje novi predsjednik HNS-a

Utorak, 15. svibnja 2012. 13:16 Napisao/la  ZG

 Ostavku Vlatka Markovića pročitao je Zorislav Srebrić

Vlatko Marković i pismeno je potvrdio da se povlači s mjesta predsjednika Hrvatskoga nogometnog saveza. U utorak je, na zasjedanju Izvršnoga odbora HNS-a, sazvao sjednicu Skupštine Saveza obznanivši, dakle, i datum njezina održavanja: 5. srpnja.

- Izvješćujem vas da sam odlučio povući se s funkcije predsjednika Saveza nakon završetka Europskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini. S obzirom na proceduru, sazivam sjednicu Skupštine HNS-a koja će se održati 5. srpnja. Zahvaljujem svim članovima IO-a na suradnji, stoji u Markovićevoj pismenoj poruci koju je javno pročitao glavni tajnik Zorislav Srebrić.

  Na upit zbog čega se sam Marković nije izravno obratio javnosti, Srebrić je ležerno uzvratio:

 - Pa, predsjednik će biti još mjesec dana. Obratit će se… Inače, IO će Skupštini uputiti prijedlog da gospodina Markovića izabere za počasnog predsjednika Saveza, kaže Srebrić.

  Aktualni je kandidat za Markovićeva nasljednika - Davor Šuker. Njega je službeno predložio Zagrebački nogometni savez…

  Sam je Šuker, napuštajući Kuću nogometa po završetku sjednice IO-a, u prolazu dometnuo:

- Zadovoljan sam kako je protekla sjednica IO-a i kako se ponašao predsjednik Marković. Skupština će biti početkom srpnja…

  Srebrić je, pak, na upit koliko je županijskih saveza zasad podržalo njegovu kandidaturu, dodao:

  - Ne mogu sad decidirano odgovoriti. Mogu samo reći ovo: Šukerova je kandidatura dobila podršku u svakoj županiji u kojoj je održana sjednica Skupštine, rekao je Srebrić.

  A, kakvu će podršku dobiti sam Srebrić? U kojoj se funkciji vidi nakon najavljenih kadrovskih promjena u Savezu?

 - Ja o razmišljam o nogometu 24 sata dnevno, dakle čak i kad spavam. Imam toliko aktivnosti i obaveza da se teško može drukčije, dodao je Srebrić.

  Sukladno medijskim nagađanjima, na njegovu bi poziciju mogao uskočiti Vlado Iveta, koji u sadašnjem sazivu Saveza vodi brigu o pravnim poslovima:

- HNS ima glavnog tajnika, to je gospodin Srebrić. Tko će biti 5. srpnja? I tada će biti gospodin Srebrić, uzvratio je Iveta.

   Aktualni je glavni tajnik, pak, izvijestio da je IO ujedno ukinuo suspenziju Nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanske županije. No, paradoks je da još uvijek vrijedi suspenzija Igoru Štimcu, vjerojatnom novom izborniku hrvatske reprezentacije. No, IO ionako nema mandat ukinuti mu suspenziju…

- Odluke koje je donijela Skupština može samo izmijeniti ista ta Skupština. To  dakle, vrijedi i za Štimčev status. Odluku o suspenziji Dubrovačko-neretvanskog NS-a donio je IO HNS-a pa ju je, sukladno, tome ovlašten i ukinuti, pojasnio je Srebrić.

  A, kako je IO prihvatio odluku izbornika Slavena Bilića o povlačenju iz reprezentacije nakon EP-a?

- Prihvatio ju je kao činjenicu. Naravno, to ne smanjuje njegove obaveze, ne treba sumnjati da će Bilić i suradnici učiniti maksimalne napore da postignu najbolje rezultate, dodao je glavni tajnik.

  Pritom je sugerirao odgovor kad bi IO mogao raspravljati o novom izborniku.

- Unutar 15 dana na rasporedu će biti nova sjednica IO-a. Ali, ne mogu sad egzaktno reći da će tada biti riječi o izborniku, jer prethodno valja utvrditi dnevni red, zaključio je Srebrić

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.