ZORISLAV SREBRIĆ OBJAŠNJAVA

I dalje se vidim u nogometu, ali ne znam gdje i s kim

Subota, 12. svibnja 2012. 16:37 Napisao  I. V.

Mamić kaže da će Markovićev odlazak biti bezbolan, ali će se teško naći zamjena za tajnika Srebrića

Vlatko Marković popustio je pod pritiskom dviju županija, koje su ga održavale na vlasti 13 godina. Osječko-baranjska i Zagrebačka županija traže sazivanje Izvanredne skupštine HNS-a ako Marković sam ne sazove Skupštinu odmah nakon završetka EURO-a.

Marković je davno obećao da će sazvati članove Izvršnog odbora i službeno odrediti datum Skupštine. Budući da je obećanje počeo prolongirati na neodređeno vrijeme, pritisci iz Zagreba (Mamić) i Osijeka (Širić, Vučemilović) utjecali su na Markovića, koji je sazvao sastanak Izvršnog odbora u utorak 15. svibnja. Tada će se odrediti datum kada će Davor Šuker postati novi predsjednik HNS-a, a Damir Vrbanović izvršni ili nekakav drugi direktor, što ovisi o pravilniku.

Marković odlazi u mirovinu, a o Zorislavu Srebriću se šuti. Zašto? Srebrić je na mjestu tajnika HNS-a dosegnuo operativnu razinu koju neće biti lako nadmašiti. Najbolje je citirati Mamića, koji je više puta rekao da će Markovićev odlazak biti bezbolan, ali neće biti lako pronaći zamjenu za Zorka Srebrića.

- Nemojmo žuriti s odlukama, sačekajmo još malo. Treba vidjeti što će u operativnom smislu donijeti novi saziv ljudi, koji će se suradnici pojaviti. Naravno da se i dalje vidim u nogometu, ali ne znam gdje i s kim, kazao je Srebrić koji je u subotu bio u Berlinu na novom zadatku.

Svi koji su imali priliku surađivati sa Srebrićem dobro znaju da Mamić zna što govori.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.