MUP nije uvažio odluku HNS-a, navijači smiju putovati na gostujuće utakmice

Ponedjeljak, 23. travnja 2012. 23:06 Napisao/la  SC

Ravnateljstvo policije očekivano je odbacilo mogućnost da se navijačkim skupinama uskrati pravo na slobodu kretanja

Na sastanku Ravnateljstva policije i predstavnika HNS-a zajednički je zaključeno da svi moraju poštivati zakone! Kolosalni zaključak izvedenica je odbijenice MUP-a kojemu je Izvršni odbor HNS-a prepustio operativni dio odluke o zabrani ulaska na stadione gostujućim navijačkim skupinama. Ravnateljstvo policije očekivano je odbacilo mogućnost da se navijačkim skupinama uskrati pravo na slobodu kretanja.

U strahu da će navijačke skupine uporabom pirotehnike namjerno ispovocirati prekide,  na prijedlog Udruge prvoligaša Izvršni odbor HNS-a donio je odluku o zabrani ulaska na stadione gostujućim navijačkim skupinama, što je izazvalo revoltirane reakcije svih navijačkih skupina u Hrvatskoj. Ujedinjeni pod geslom "HNS jednako mafija", navijačke skupine najavile su niz akcija kojima bi pokušaj sprovođenja ishitrene odluke izgubio smisao. 

Prije nego što se MUP službeno očitovao bilo je jasno da je odluka Izvršnog odbora HNS-a besmislica kojom se neće zaštititi regularnost natjecanja.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.