Ministarstvo uprave predlaže zakon prema kojemu Dinamo i dalje može ostvarivati dobit

Četvrtak, 17. travnja 2014. 16:08 Napisao/la  SC

Dobit se može koristiti isključivo za daljnje financiranje udruge

Ministarstvo uprave nije uslišilo zahtjeve dijela sportskih klubova i parlamentarnih stranaka da se iz tekućih izmjena Zakona o udrugama isključe sportske udruge. Osporavatelji prijedloga novog zakona o udrugama ukazivali su na posebnosti sportskih klubova u odnosu na druge udruge.

- Zaključili smo da se zakon mora odnositi na sve udruge, ali smo ostavili mogućnost da se posebnim zakonima na drugačiji način propiše postupanje sa udrugama prema djelatnostima što ostaje u nadležnosti resornih ministarstava, poručio je na sjednici Vlade ministar uprave Arsen Bauk.

Ističući nužnost donošenja novog zakona o udrugama, ministar uprave upozorio je postojeći propis, među ostalim, nedovoljno razradio pitanja raspolaganja imovinom udruge i novcem koji se dobiva iz javnih izvora.
    
Novi zakon o udrugama prošao je već dva čitanja u Saboru. Za jednog od čitanja dio saborskih zastupnika založio se za podrobniju odredbu o načelu neprofitnog rada udruga, no prema najnovijem prijedlogu Ministarstvo uprave zauzelo je stav da prijedlog zakona ne ostavlja sumnje kako udruga može ostvarivati dobit, ali se dobit, stoji u obrazloženju prijedloga zakona, može koristiti isključivo za daljnje financiranje udruge.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.