Marijan Kustić: Sucima sam poručio da ih želimo zaštititi od svakog oblika pritiska

Petak, 08. ožujka 2024. 23:48 Napisao/la  SC
Marijan Kustić
Marijan Kustić

HNS je objavio sljedeću obavijest:

U Sesvetama je danas održan sastanak sudaca elitne skupine kojeg je sazvao povjerenik za određivanje sudaca SuperSport Hrvatske nogometne lige Ivan Novak, a kojem je prisustvovao i predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Nakon recentnih događaja, povjerenik za određivanje sudaca Ivan Novak i Komisija nogometnih sudaca održali su sastanak sa sucima elitne skupine.

Dijelu sastanka je nazočio i predsjednik HNS-a Marijan Kustić, koji je sucima dao maksimalnu podršku uoči završnice natjecanja te ih pozvao na homogenizaciju i maksimalnu koncentraciju.

- Sucima sam poručio da ih želimo zaštititi od svakog oblika pritiska te im omogućiti da svoj posao obavljaju najbolje što umiju. Osuđujemo sve oblike prijetnji i verbalnog nasilja te sam ih pozvao da sve takve situacije prijave nadležnim tijelima i HNS-u, pri čemu će od nas imati maksimalnu zaštitu u tom pogledu. S druge strane, očekujemo od njih maksimalni fokus te kvalitetno i dosljedno suđenje u završnici prvenstva, kao i da njihova komunikacija bude primjerena odgovornoj ulozi koju obavljaju, izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.