MARIJAN KUSTIĆ

Šest novih travnjaka do početka sezone

Četvrtak, 26. travnja 2018. 18:37 Napisao/la  SC

Nadam se da će  javiti i Hajduk, kaže Kustić

Marijan Kustić
Marijan Kustić

Marijan Kustić u četvrtak se obratio novinarima da bi javnost upoznao s novim projektima HNS-a.

 Direktor natjecanja i infrastrukture nogometnog saveza najavio je projekt obnove hrvatskih travnjaka vrijedan oko 30 milijuna kuna.

HNS je na natječaju odabrao dva najbolja ponuđača, koji će šest hibridnih travnjaka postaviti u Zagrebu (Maksimir,  Kranjčevićeva), Puli, Zaprešiću, Koprivnici i Vinkovcima.

- HNS je ispunio svoje obveze u jednom od svojih najvećih projekata, no nećemo stati na tome. U budućnosti bismo isto željeli napravili i s preostalim prvoligašima, a nadam se da će se tada na naš poziv javiti i Hajduk. Ovoga puta nisu, no to je do njih. Svi bi radovi trebali biti završeni do početka nove natjecateljske sezone, rekao je Kustić.

Održavanje novih terena HNS-a plaća tijekom prve godine, potom tu obvezu preuzimaju klubovi, odnosno lokalne samouprave.

Finale Kupa igra se 23. svibnja,  u Vinkovcima igraju Dinamo i Hajduk.

- Pripreme traju, radovi su počeli i odigravanje utakmice nije sporno. Radna skupina i predsjednik Šuker bili su u Vinkovcima, održani su sastanci s predstavnicima Cibalije i Grada Vinkovci, uskoro slijede razgovori s predstavnicima Dinama i Hajduka. To će biti pravi festival hrvatskog nogometa pri čemu će na tribine moći devet do deset tisuća gledatelja. Sigurnost neće biti problem ako će svi odraditi svoj dio posla, u što vjerujem, a HNS svjesno podržava odigravanje ovako velikih utakmica i u manjim sredinama, kako bi se potaknula dodatna ulaganja u infrastrukturu, kao što je prošle godine bio slučaj s Varaždinom. To je bilo sjajno finale, a Varaždin se sada bori za prvoligaški status. Nadam se da će jednako prekrasno biti u Vinkovcima i da će sve proći u redu. Mi ćemo ulaganjima u infrastrukturu pomoći  Cibaliji i županijskom savezu, to je naš glavni cilj i smatram da je dobar, rekao je Kustić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.