Marijan Kustić posjetio čelnike najbogatijega saveza na svijetu

Petak, 22. prosinca 2023. 19:32 Napisao/la  SC
Marijan Kustić dobio na dar prigodni dres
Marijan Kustić dobio na dar prigodni dres Foto: HNS

HNS je objavio sljedeću vijest:

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić, iskoristio je boravak u Jeddahu za sastanak s čelnim ljudima Nogometnog saveza Saudijske Arabije (SAFF).

Predsjednika Kustića i voditelja odjela međunarodnih poslova, Josipa Tomaška, ugostilo je najviše rukovodstvo SAFF-a: predsjednik saveza i član Fifinog Vijeća, Yasser Al Misehal, glavni tajnik Ibrahim Al Kassim, te njihovi suradnici, viši savjetnik Hicham El Amrani i Frederic Nkeuna iz odjela međunarodnih odnosa.

Predsjednici dvaju saveza razgovarali su o dosadašnjoj suradnji, koja je uspostavljena prošlogodišnjim potpisivanjem Sporazuma o suradnji u Rijadu, a na temelju kojeg su već organizirane određene zajedničke aktivnosti poput sudjelovanja saudijskih selekcija mlađih uzrasta na turnirima u Hrvatskoj.

Čelni ljudi HNS-a i SAFF-a razgovarali su o daljnjoj suradnji u područjima razvoja mladih igrača, trenerske i sudačke struke, kao i nogometne infrastrukture koja je vrlo važna tema u obje zemlje. Predsjednik Kustić čestitao je Saudijcima na izglednom dobivanju domaćinstva FIFA Svjetskog prvenstva 2034. godina za koje su jedini kandidati, a domaćini su Kustiću izrazili veliko poštovanje i čestitke na rezultatima koje je hrvatska reprezentacija postigla na posljednja dva FIFA svjetska prvenstva.

- Nogomet u Saudijskoj Arabiji je u iznimnoj ekspanziji koja će kulminirati, kako stvari stoje, domaćinstvom FIFA Svjetskog prvenstva 2034. godine, za koje su jedini kandidati. Stoga nam je drago što smo pozicionirali HNS kao snažnog partnera SAFF-u te sam uvjeren da će oba saveza imati značajnih koristi od zajedničke suradnje. Saudijci su postali uistinu moćan igrač na svjetskoj nogometnoj sceni te me raduje da kao takvi izrazito poštuju naš nogomet i uspjehe koje smo ostvarili. Zahvaljujem predsjedniku Al Misehalu na iznimnom gostoprimstvu te zajedničkoj želji da kroz kvalitetnu suradnju dodatno ojačamo nogometne veze između Hrvatske i Saudijske Arabije, poručio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Kustić ovoga tjedna boravi u Jeddahu gdje je održan Fifin Summit za čelnike svjetskih nogometnih saveza, a HNS-ova delegacija danas će podržati vatreni dvojac Kovačić-Gvardiol u finalu FIFA Svjetskog klupskog prvenstva u kojem njihov Manchester City lovi svjetsku titulu protiv Fluminensea.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.