Marijan Kustić prokomentirao UEFA-inu kaznu za incident na Rujevici

Ponedjeljak, 02. listopada 2023. 14:25 Napisao/la  SC

Zahvalni smo i sretni, smatramo da je ovo velika pobjeda ne samo HNS-a nego svih naših navijača, kaže predsjednik HNS-a

Marijan Kustić
Marijan Kustić

Marijan Kustić sazvao je konferenciju za novinare povodom UEFA-ine odluke uoči kvalifikacijske utakmice protiv Turske u Osijeku:

- Danas smo saznali kaznu, odmah ističem da će stadion u Osijeku biti potpuno otvoren. Novčana kazna iznosi 10.000 eura, kažnjeni smo s dvije godine kušnje s tisuću gledatelja manje na prvoj domaćoj utakmici ako se ponovo dogodi nešto vezano za rasizam i diskriminaciju. Zahvalni smo i sretni, smatramo da je ovo velika pobjeda ne samo HNS-a nego svih naših navijača, UEFA je prepoznala što smo sve prezentirali, HNS se će boriti protiv svih vrsta diskriminacija i rasizma. Sigurno će nam puno značiti podrška navijača tijekom utakmice protiv Turske u Osijeku, zahvalio bih se pravnom timu, koji je radio na obrazloženju za UEFA-u. Isto je tako naša pravna služba odradila odličan posao, kada je u pitanju bila utakmica protiv Armenije, zahvaljujem se Ministarstvu unutrašnjih poslova, prekršajnom sudu, svima koji su sudjelovali u tome da se brzo pronađu počinitelji, te da su neodgovorni pojedinci brzo sankcionirani o čemu je obaviještena UEFA što je pridonijelo ovakvoj odluci. Zahvaljujem i našem Odjelu za sigurnost koji vodi Jurica Jurjević. Bilo bi jako loše da smo zbog tri neodgovorna pojedinca ostali bez gledatelja na onako prekrasnom stadionu u tako bitnoj utakmici, veseli me da je javnost osudila ponašanje tih pojedinaca, mislim da je jedini pravi put, kazao je predsjednik HNS-a.

Kao što je poznato, tijekom kvalifikacijske utakmice na Rujevici tri brzo sankcionirane osobe izvjesile su zastavu s ustaškim obilježljima.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.