ZDRAVKO MAMIĆ PROGOVORIO

Gazi nas frajer oslobođen tjelesnog u školi!

Petak, 09. ožujka 2012. 13:34 Napisao/la  Z. G.

Čelnik Dinama žestoko "oprao" aktualnu vlast i ministra Željka Jovanovića

Skupštine Hrvatskoga nogometnog saveza, odnosno bilo koje "druženje" nogometne vlade, jamac su "vrhunske zabave". Tako je bilo i ovog puta. S tom razlikom što su "kreativnoj radionici" HNS-a pristustvovali i predstavnici UEFA-e, Theodoros Theoroidis i František Laurinec. Na Skupštini se raspravljalo o Izvješću za prošlu godini, financijskom izvješću i planovima za 2012. godinu, usklađivanju Statuta i Disciplinskog pravilnika, prijelogu usvajanja skraćenog roka za ukidanje suspenzija i hrvatskom nogometu danas i sutra.

Dinamov izvršni predsjednik Zdravko Mamić, ujedno i član Izvršnoga odbora Hrvatskoga nogometnog saveza, pomalo je nevoljko stupio za govornicu na sjednici Skupštine HNS-a:

- Nisam mislio govoriti. U zadnjih nekoliko mjeseci u mom ponašanju dominira šutnja. Izgubio sam želju sudjelovati u vlastitom životu, a kamoli u hrvatskom nogometu. 'Ubila' me vlast, 'ubila' me politika koja se poigrava s nama od 1945. i u zadnjih 20 godina. Kako bismo trebali sudjelovati u raspravi s našom vlasti, koja govori jezikom terora i prijetnje? Pa, u organima vlasti nema nijednog člana nogometne organizacije kao niti ostalih sportova koji su promovirali Hrvatsku! Što je hrvatska država napravila za svoje sportaše? Ništa ili malo. UEFA je doznačila 4,5 milijuna eura za kamp reprezentacije, a može nas biti sram što to nismo realizirali. To nam je Uefa dala, a što nam daju i govore političari?, ustvrdio je Mamić nastavivši u istom ritmu.

- S nama se samo slikaju i prijete, nisu napravili nijedan normalan zakon ili propis. Kakvo li je samo poniženje doživjelo izaslanstvo HNS-a na sastanku s predstavnicima vlasti! Pokušali su kao civlizirani partneri razgovarati, a potom su istjerani. Čovjek koji je bio oslobođen tjelesnog odgoja kaže im 'nemam vremena za vas, morate otići'. To je stvarna situacija. Ovi kako su krenuli, neka nam je Bog na pomoći! Mogao bih svašta reći, ali bolje ne. Ako nam nisu spremni pomoći neka nas puste na miru da u svojoj vlastitoj organizciji uvedemo reda.

Skupština je HNS-a ujedno imenovala komisiju za provođenje akcijskoga plana, a čine ju Branko Laljak, Robert Komen, Ante Vučemilović, Zoran Cvrk i Davor Šuker. Sam akcijski plan podrazumijeva sprečavanje nereda na stadionima, suzbijanje rasizma, korupcije, nedopuštenog klađenja i eliminaciju samih uzroka takvih devijacija. Glavni tajnik Zorislav Srebrić ističe i potrebu za pojačanmo suradnjom s državnim organima.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.