SUSRET PLATINI - JOVANOVIĆ

Podrška najkorumpiranije sportske organizacije

Subota, 17. ožujka 2012. 08:22 Napisao  I. V.

Platini je alkemičarski proizvod Blatterova laboratorija za korupciju

Željko Jovanović dobio je podršku Michela Platinija, predsjednika UEFA-e! Ministar znanosti, obrazovanja i sporta sreo se u Beogradu s čelnikom UEFA-e tijekom međunarodnog sastanka ministara zaduženih za sport Vijeća Europe.

U neslužbenom susretu, prema Jovanovićevim riječima Platini je podržao nastojanja našeg ministra da sredi stanje u hrvatskom nogometu. Premda Jovanovićevo ministarstvo do sada ništa konkretno nije uradilo da bi se nogometu vratile osnovne sportske vrijednosti, jeftino politikanstvo našlo je idealnog partnera u Beogradu.  Da hrvatski nogomet odahne potrebno je još samo da Jovanović dobije podršku Platinijeva mentora, predsjednika FIFA-e Seppa Blattera.

Teško je baviti se usporedbama konspirativne vrste, ali na svijetu vjerojatno nema korumpiranije organizacije od FIFA-e. Blatter je zaštitni znak za korupciju, čelni čovjek FIFA-e ima dosje opširniji od vatikanske arhive. Među inima dovoljno je prisjetiti se zadnjeg skandala, koji se dogodio prilikom glasanja za dobivanje domaćinstva Svjetskog prvenstva u nogometu 2022. godine. Domaćin je postao besramno bogati Katar, država koja prema nogometnim referencama može dobiti SP u nogometu jedino u bunilu.  

Glasovanje je bilo toliko napadno namješteno da je sama FIFA prema službenoj dužnosti pokrenula istragu protiv Seppa Blattera i katarskog predstavnika Mohameda bin Hammama, koji vodi azijsku nogometnu konfederaciju. Zapravo, nema ni jednog izbora iza kojeg ne ostaju vidljivi tragovi korupcije, uključujući izbor za domaćine EURO-a 2012. godine, kada su na opće iznenađenje Talijana, Hrvata i Mađara, domaćini postali Poljska i Ukrajina.

Platinijeva podrška bila bi vjerodostojna da predsjednik UEFA-e nije alkemičarski proizvod Blatterova laboratorija za korupciju. Predsjednik UEFA-e Platini je postao zahvaljujući Blatterovu utjecaju na glasovanje, a prema svemu sudeći Platini će naslijediti Blattera na mjestu predsjednika FIFA-e.

Zašto Platini? Zato da Blatter bude siguran da nitko nakon njegova odlaska neće pokrenuti istrage koje sadašnji predsjednik FIFA-e vješto zataškava.    

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.