Izvršni odbor UEFA-e na Hvaru izbacio Rusiju s EP-a 2024. godine

Utorak, 20. rujna 2022. 22:14 Napisao/la  SC
Izvršni odbor UEFA-e na Hvaru izbacio Rusiju s EP-a 2024. godine
Foto: uefa.com

 HNS je objavio sljedeću vijest:

Izvršni odbor Uefe održao je sjednicu na Hvaru te donio nekolicinu odluka, uključujući hrvatsko domaćinstvo Europskog prvenstva u futsalu 2023. godine.

Na sjednici Izvršnog odbora Uefe, čiji je član i Davor Šuker, odobrena je procedura ždrijeba kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine, koji će biti održan 9. listopada u 12 sati u Frankfurtu.

Njemačka kao domaćin ima osigurano mjesto na završnom turniru, Rusija prema odluci iz veljače ostaje suspendirana, te će u kvalifikacijama sudjelovati 53 europske reprezentacije.

Bit će izvučene u sedam skupina po pet momčadi i tri skupine po šest momčadi, a pobjednici i drugoplasirani izravno će se kvalificirati na završni turnir.

Preostala tri mjesta bit će popunjena kroz doigravanje u ožujku 2024. godine. Jakosne skupine bit će određene prema poretku ovogodišnje Lige nacija.

Nastavno na hvarski festival "Nogomet u školama", UEFA je objavila kako u tom Grassroots programu nakon samo dvije godine sudjeluje već 2,4 milijuna djece iz 44.000 škola, a više od 100.000 nastavnika završilo je edukaciju za nogometne treninge. Kroz četverogodišnje razdoblje UEFA će u program uložiti 24 milijuna eura.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.