IO HNS-a usvojio plan i program za 2018. godinu, Mišković sudjelovao u radu Šukerove vlade

Ponedjeljak, 11. prosinca 2017. 17:50 Napisao/la  SC

HNS reagirao na fotografiju igrača Cibalije s prekriženim znakom HNS, prije dva tjedna savez uplatio 400.000 kuna na račun vinkovačkog kluba

Damir Mišković na sastanku Izrvšnog odbora HNS-a
Damir Mišković na sastanku Izrvšnog odbora HNS-a Foto: HNS


U sjedištu Hrvatskog nogometnog saveza u ponedjeljak je održana 33. sjednica Izvršnog odbora Saveza na kojoj su sudjelovali svi članovi uključujući Damira Miškovića i Marijana Kustića.

Predsjednik Uprave HNK-a Rijeka sudjeluje u radu Izvršnog odbora iako tvrdi da neće podržavati Davora Šukera, jer predsjednik HNS-a nema program koji će hrvatske klubove spasiti od financijske propasti.

Budući da je Izvršni odbor HNS-a u ponedjeljak prihvatio prijedlog programa rada Saveza u 2018. te prijedlog financijskog plana HNS-a u 2018. godini, bit će zanimljivo pratiti Miškovićevu ulogu u sprovođenju programa Izvršnog odbora.

Izvršni odbor usvojio je materijale potrebne za održavanje izborne Skupštine, koja će biti održana 22. prosinca u zagrebačkom Sheratonu. Jedini kandidat za predsjednika je Davor Šuker.  

Istodobno, HNS je reagirao na fotografiju igrača Cibalije s prekriženim znakom HNS. Momčad Cibalije bila je ogorčena na suđenje u Zaprešiću.

Evo priopćenja:

Hrvatski nogometni savez je, na zamolbu HNK Cibalia, prije dva tjedna unaprijed uplatio vinkovačkom klubu novčana sredstva u iznosu od 400.000 kuna od TV prava i sponzorstva za natjecateljsku godinu 2017./18 kako bi pomogao klubu u razdoblju financijskih poteškoća.

Imajući u vidu tu činjenicu, Savez je tim više neugodno iznenađen reakcijom nekih igrača HNK Cibalia i njihovom fotografijom, ali postupak na tu temu sukladno propisima prepušta se disciplinskom tijelu.

HNS je stava kako eventualne pojedinačne sudačke pogreške, kakvima smo svjedoci u svim ligama i europskim natjecanjima, a za koje nisu odgovorne krovne nogometne organizacije - pa tako ni Hrvatski nogometni savez - ne smiju i ne trebaju biti opravdanje za takvo ponašanje, stoji u priopćenju.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.