HNS, priopćenje: Pojedinci pokušavaju utjecati na državne institucije

Srijeda, 20. prosinca 2017. 17:41 Napisao/la  SC

 

HNS, priopćenje:  Pojedinci pokušavaju utjecati na državne institucije

Hrvatski nogometni savez objavio je priopćenje na svojoj službenoj stranici u kojemu javnost obaviještava o inspekcijskom nadzoru. Evo priopćenja:

Hrvatski nogometni savez ovim putem želi obavijestiti javnost kako je Sportska inspekcija izvršila inspekcijski nadzor nad primjenom odredbi Zakona u sportu u HNS-u 27. rujna 2017. godine.

Nakon provedenog inspekcijskog nadzora, sastavljen je zapisnik te je nakon uvida u relevantnu dokumentaciju utvrđeno da je Savez izmijenio odredbe Statuta na način da je iste uskladio s odredbama Zakona o sportu.

Jedina uputa koju je Sportska inspekcija tom prilikom dala jest da se održi sjednica Skupštine Saveza s novim ustrojem, a Savez će tu uputu primijeniti održavanjem sjednice Skupštine ovoga petka, 22. prosinca, u hotelu Sheraton.

Saziv ove Skupštine u potpunosti je usklađen s novim statutom Saveza koji Sportska inspekcija smatra usklađenim sa Zakonom o sportu.

Hrvatski nogometni savez, stoga, smatra neprimjerenim dovoditi u pitanje legitimitet ove Skupštine za što ne postoji niti jedan pravni argument.

Međutim, pojedinci, kao i dio medija, spremni su pokušati utjecati na institucije države u ostvarivanju vlastitih interesa, pa smo proteklih tjedana bili svjedoci niza izjava kao i autorskih tekstova u kojima se p(r)ozivaju država i politika na uplitanje u nogometna pitanja, premda je FIFA više puta jasno dala do znanja kako postupa prema državama u kojima se politika miješa u nogomet.

Duboko vjerujemo da se u Hrvatskoj to neće dogoditi, bez obzira na pojedinačne pokušaje da kroz politiku pokušaju ostvariti vlastite interese, stoji u priopćenju.

Poanta inspekcijskog nadzora je da HNS nije održao redovitu skupštinu nakon preoblikovanja u skladu s novim zakonom, pa će u petak odraditi dvije: prvi redovitu, a onda izbornu!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.