HNS i Josip Šimunić sporazumno raskinuli suradnju nakon četiri godine

Četvrtak, 20. travnja 2023. 16:39 Napisao/la  SC
Joe Šimunić
Joe Šimunić

HNS je objavio sljedeću vijest:

Rukovodstvo Hrvatskog nogometnog saveza dogovorilo je sporazuman završetak suradnje s dosadašnjim izbornikom U-19 reprezentacije, Josipom Šimunićem.

Šimunić je u svibnju 2019. godine preuzeo hrvatsku U-19 reprezentaciju te je kroz protekle četiri godine vodio juniore u 38 utakmica tijekom kojih je upisao 19 pobjeda, 10 remija i devet poraza. Pritom je tri puta s Hrvatskom izborio elitna kola kvalifikacija za europska prvenstva, a tijekom njegovog mandata dva su završna turnira otkazana zbog pandemije.

- Zahvaljujem Josipu na uloženom trudu tijekom protekle četiri godine koliko je vodio hrvatsku U-19 reprezentaciju. Svojim iskustvom, znanjem i entuzijazmom sigurno je doprinio razvoju naših mladih nogometaša, a kao proslavljeni reprezentativac odlično im je mogao dočarati što znači i što predstavlja hrvatski dres. Drago mi je što smo zajednički prepoznali da je trenutak za promjenu, a Josipu želim puno uspjeha u daljnjoj karijeri - vrata hrvatskog nogometa uvijek će mu biti otvorena, poručio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

- Hvala predsjedniku Kustiću i rukovodstvu Saveza na prilici koju su mi dali te mi je uistinu bilo zadovoljstvo voditi hrvatsku U-19 reprezentaciju protekle četiri godine. Volio bih da nam pandemija nije uskratila priliku za većim kontinuitetom, no na te okolnosti nismo mogli utjecati. Zahvaljujem svim suradnicima u stožeru, igračima te ljudima iz Saveza na odličnoj suradnji zbog kojih će mi ovo razdoblje ostati u vrlo lijepoj uspomeni - predstavljati Hrvatsku, bilo kao igrač ili izbornik, za mene je najveća moguća čast u nogometu te će tako uvijek ostati, izjavio je Josip Šimunić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.