EURO 2020 ODGOĐEN Savez ostao bez glavnih prihoda, a mogao bi ostati bez Zlatka Dalića

Utorak, 17. ožujka 2020. 17:29 Napisao/la  SC

Moram sjesti i razmisliti, moram vidjeti kakvi su termini. Ne znam što će se dogoditi, ni gdje ću biti za godinu i pol dana, kaže Dalić

Zlatko Dalić
Zlatko Dalić

Odgoda EURO-a poremetila je planove nacionalnih saveza među kojima je HNS, koji sve prihode praktično crpi iz nastupa reprezentacija u završnicama velikih natjecanja.

Konkretno, HNS je 2018. godine ostvario rekordni prihod od 435,5 milijuna kuna, rashod je iznosio 371,6 mil. kuna.

Rekordni prihod od 63,8 mil. kuna bio je izravna posljedica plasmana u finale Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Prošle godine prihodi su bili neznatni kao i svake godine između završnica velikih natjecanja, ove godine opet se očekivao veći priliv sredstava nakon nastupa u završnici EURO-a.

HNS vjerojatno ima dosta akumuliranih sredstava da bi još jednu godinu mogao normalno funkcionirati, jedino je pitanje hoće li morati tražiti novog izbornika:

- Znate da je moja želja bila odraditi Euro 2020 s Hrvatskom, znate i koliko sam bio motiviran. Ponovit ću da nema ljepšeg motiva od rada za reprezentaciju Hrvatske. Sada je pred nama nova situacija. Moram sjesti i razmisliti, moram vidjeti kakvi su termini. Ne znam što će se dogoditi, ni gdje ću biti za godinu i pol dana. Nogomet je sada jednostavno nebitan, a ja moramo svemu dobro razmisliti. Svako vrijeme nosi neke nove izazove i situacije. Prije par dana nisam ovo mogao ni zamisliti, situacija zaista nije dobra za nas trenere, kazao je Zlatko Dalić za Index.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.