DAVOR ŠUKER NOVINARU Ajde, obradi mi to malo! Ne možete ovako, lupate!

Nedjelja, 18. studenog 2018. 23:04 Napisao/la  SC

Danas tu nije bila nijedna bengalka, ali mi smo ubijeni i jadni. Evo, vi i vaša televizija i HTV dali ste više prostora navijačima i bili ste im dobra platforma, prigovorio je Šuker

Davor Šuker
Davor Šuker

Predsjednik HNS-a Davor Šuker razgovarao je s novinarima u mix zoni nakon poraza (1:2) Hrvatske na Wembleyju.

Razgovor se oteo Šukerovoj (samo)kontroli:

- Šteta za neke rezultate prije, ali to je zaista nogomet. Vidjeli ste prekrasan ambijent na Wembleyju, ali moramo biti realni. Što su Englezi promašili u prvom poluvremenu, mi smo ih kaznili i mogli smo dobiti utakmicu kod rezultata 1:0 kad smo imali lijepu šansu. I bili bismo prvi i svi presretni, ali to je nogomet. Čestitam Englezima, zaista su napravili podvig i zasluženo osvojili prvo mjesto u skupini. Ovakve atmosfere mi nećemo imati na našem stadionu. Eto i vas molim ako možete napraviti što možete ili ćemo se ovako veseliti vani, a kod nas ćemo... Eto, što bi da je pala kiša? Morao sam ovo izbaciti iz sebe, jer krajnje je vrijeme da nešto napravimo. Ono što me najviše muči kada vidim sve ove prekrasne stadione je kada bi mi imali tako nešto, bilo bi još više igrača, još više rezultata. Ali preostaje nam da se radujemo samo kada dođemo u ovako prekrasan grad i stadion, rekao je Šuker.

Nakon što je uslijedilo sljedeće pitanje novinara NoveTV počela je Šukerova tirada:

Predsjedniče, apelirate na izgradnju nacionalnog stadiona. Znate li da Engleski nogometni savez razmišlja o prodaji Wembleyja jer smatra da je glavni problem i u Engleskoj obnova terena na kojima igraju manji klubovi i na kojima nogometaši počinju igrati. Je li to možda alternativa i za Hrvatsku, da tamo uloži novac namijenjen nacionalnom stadionu?

- Ne znam, postavili ste mi tako kompleksno pitanje, ali ono što mogu reći, sigurno se neće prodati Wembley. Ipak sam ja danas bio na ručku s vrhuškom FA-a. Kod njih nogomet nije samo 90 minuta, to je veliki biznis. Danas tu nije bila nijedna bengalka, ali mi smo ubijeni i jadni. Evo, vi i vaša televizija i HTV dali ste više prostora navijačima i bili ste im dobra platforma, nogomet niste pratili.

Englezi su utvrdili da je većina terena niželigaša u lošem stanju. Zbog toga, kao vlasnici Wembleyja, razmišljaju o njegovoj prodaji kako bi novac uložili na terene i stadione niželigaša. S obzirom na loše stanje svih stadiona u Hrvatskoj, razmišlja li se o tome i kod nas?

- Gdje je Engleska, gdje Hrvatska od tog nivoa? Ajde, obradi mi to malo! Koliko imamo stadiona da se ne sramimo kada dođu Englezi, jesi li tu napravio analizu, kazao je Šuker kojega je iznervirao spomen Poljuda u kontekstu modernog stadiona:

- Evo, ja ću glasati za Poljud, a ti mi daj što to Poljud ima. Analizirajte sve stadione, ja ću vam doći u studio pa ćemo razgovarati! Ne možete ovako, lupate! Malo ste nepriprmljeni, rekao je Šuker.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.