Siniša Oreščanin: Utakmica u Amsterdamu dobar pokazatelj gdje nogomet ide

Četvrtak, 09. svibnja 2019. 12:58 Napisao/la  Ivan Jelić
Siniša Oreščanin
Siniša Oreščanin Foto: Lario Tus

 

Hajduk u petak sklopu 33. kola HNL-a na Poljudu dočekuje Slaven Belupo (19 sati).

'Farmaceuti' su trenutno sedma momčad lige, a u prošlom su kolu na svom terenu svladali Osijek.

- Utakmica će obilježiti ovu polusezonu, simbioza s navijačima... Slaven Belupo je po formi i raspoloženju u zadnja dva tjedna u usponu. Znam da je to floskula, ali očekujem tešku i zahtjevnu utakmicu. U posljednje vrijeme na Poljudu su s njima uvijek teške utakmice. Mislim da su se jako dobro složili, imaju jako dobar plan igre i dobar presing, pohvale njihovom treneru. Htio bi pozvati navijače da budu strpljivi, vjerojatno je to zadnja ove sezone. Svi bismo željeli da se stvari riješe u prvih 20 minuta, da krene kao niz rijeku, kaže trener Siniša Oreščanin.

Hoće li Hajduk biti bolji nego protiv Intera?

- Vidjet ćemo. Utakmicu s Interom smo analizirali. U svlačionici govorim da nam treba poniznosti, da ne budemo megalomani. Utakmica s Interom je za mene bila pozitivna jer je došla nakon Gorice. Nije lako igrati cijelo proljeće da primaš 0,5 golova po utakmici. Nadam se da ćemo do kraja dignuti obranu na nivo gdje se neće događati individualne pogreške. Utakmica u Amsterdamu je bila dobar pokazatelj gdje nogomet ide, trener Tottenhama se adaptirao u više navrata tijekom utakmice i na kraju je nagrađen za to.

Razmišljate li već o idućoj sezoni, ostaje li Posavec?

- Želimo držati fokus na svakoj utakmici. Usporedno s tim razgovaramo, slažemo, imamo liste igrača. Posavca cijenimo, vrlo je mlad, ima dobar put pred sobom. Ali, ne bih još pričao o prijelaznom roku.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.