Prijateljska utakmica: Hajduk pobijedio RB Salzburg u najboljem izdanju tijekom priprema

Srijeda, 30. siječnja 2013. 16:37 Napisao/la  I. J.

Prijateljska utakmica: Hajduk - RB Salzburg 2:1

Prijateljska utakmica

HAJDUK – RED BULL SALZBURG   2:1  

Strijelci: 1:0 Vuković (8), 1:1 Soriano (14), 2:1 Jonjić (79)

HAJDUK: Kalinić, Oremuš, Jonjić, Milović, Jozinović (63 Stojanović), Vršajević, Lima, Vuković, Andrijašević (88 Sušić), Caktaš (67 Kouassi), Maglica

Prije povratka kućama, igrači Hajduka odigrali su šestu pripremnu prijateljsku utakmicu, protivnik bijelima je bio aktualni prvak Austrije Red Bull Salzburg. Bijeli su ostvarili pobjedu u najbolje odigranom susretu tijekom priprema u Antalyji.

Trener Krstičević na travnjak je poslao najjaču moguću postavu, nedostajali su ozlijeđeni kapetan Maloča i Milić te još nespremni čuvar mreže Blažević. Splićani su poveli već u 8. minuti, strijelac je bio Vuković. Odigrali su Maglica i Andrijašević dupli pas, izbacili su obranu gostiju, Maglica je nesebično poslužio Vukovića kojemu nije bilo teško pospremiti loptu u mrežu.

Austrijanci su poravnali rezultat u 14. minuti golom Soriana, koji je pucao sa 17-18 metara. Kalinić je bio nemoćan, lopta je završila u mreži. Mogli su bijeli doći u rezultatsku prednost u 32. minuti, kada je Oremuš ubacio loptu u kazneni prostor Salzburga, pucao je Andrijašević glavom, lopta je otišla pored gola.

U nastavku susreta prvu prigodu da zatrese mrežu gostiju imao je Maglica, koji je pucao glavom sa 7-8 metara i bio neprecizan. Na drugoj strani u 63. minuti u stopostotnoj prigodi našao se Alan, koji je izašao sam pred vratara Kalinića, pucao s 12-13 metara, no Hajdukov čuvar mreže uspio je obraniti udarac.

Potom se u izglednoj prilici našao Oremuš, koji je pucao malo iskosa s desne strane s nekih desetak metara. U samo pet minuta Maglica se dva puta našao u prilici da se upiše u listu strijelaca, najprije je u 73. minuti nakon dodavanja Vukovića pucao glavom s 5 metara, ali je vratar gostiju Walker uspio obraniti udarac. U 78. minuti Maglica je pokušao udarcem s 18 metara, lopta je završila u bloku obrane gostiju.

Svoju nadmoć Splićani su materijalizirali u 79. minuti. Nakon centaršuta Stojanovića, Jonjić je pucao glavom i lopta je završila u mreži Salzburga. U samoj završnici gosti su pokušali doći do poravnanja, u prigodi je bio Bytygi, pucao je iz blizine i nije bio precizan.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.