Marin Brbić ostao u Splitu rasporediti 20 milijuna kuna, Hajduku i dalje prijeti stečaj

Srijeda, 08. kolovoza 2012. 15:31 Napisao/la  I. Jelić

Splićani su od utakmica sa Splitom i Interom, te prodajom Anasa Sharbinija inkasirali oko 20 milijuna kuna. Dug Hajduka iznosi 102 milijuna kuna, mnogi vjerovnici prijete ovrhama

 

 

 

Marin Brbić, predsjednik Hajduka, nije u srijedu ujutro s momčadi otputovao u Milano na uzvratni dvoboj Europske lige protiv Intera koji se u četvrtak navečer igra na stadionu Giuseppe Meazza. Prvi čovjek kluba ostao je u Split kako bi pokušao treba riješiti nagomilane financijske probleme.

Naime, Hajduk je na utakmici protiv gradskog rivala Splita, te Intera koje su odigrane na poljudskoj ljepotici zaradio oko sedam milijuna kuna od prodaje ulaznica, te marketinških prava. Na račun bijelih od prodaje Anasa Sharbinija u Al Ittihad iz Saudijske Arabije stigla je uplata  od 1,8 milijuna  eura u kunskoj protuvrijednosti, dakle ukupna zarada bila je oko 20 milijuna kuna. Prvu obvezu, dugovanje koje trebaju Splićani riješiti jest dug prema Šibeniku  od 4,7 milijuna za transfer Ante Rukavine.

Zatim im slijedi podmirenje dugovanja od  2,7 milijuna koje imaju prema Poreznoj upravi. Odvjetnici španjolske marketinške tvrtke AFIS-a  potražuje 14 milijuna kuna na ime provizije za prodaju Mirsada Hibića i Ivice Mornara u Sevillu. Oni su spremni da im se dugovanje isplati u nekoliko rata.

S posebnim nestrpljenjem svoj novac očekuju stručni stožer, igrači i zaposlenici kluba koji već pet mjeseci nisu dobili plaću. Poduža je i lista vjerovnika. U ovom trenutku  20 milijuna kuna  se čini kao veliki novac što i jest, ali ipak neće biti dostatan  da Brbić  podmiri sve financijske obveze koje pritišću klub. Dug Hajduka iznosi 102 milijuna kuna, stoga čelnici kluba i nadalje pokušavaju kod neke od poslovnih  banke dobiti  kredit od 60 milijuna kuna kako bi podmirio barem dio dugovanja. Mnogi vjerovnici prijete ovrhama, odnosno stečajem Hajduka.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.