Marko Livaja: Došao sam u Hajduk da pokušamo izboriti Europu

Ponedjeljak, 22. veljače 2021. 16:00 Napisao/la  T. B.
Nikoličius i Livaja
Nikoličius i Livaja

Na Poljudu je predstavljeno najnovije pojačanje Hajduka, u društvu sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa pred novinarima se pojavio Marko Livaja.

Izabrao je dres s brojem 11 i konkurira za susret s Rijekom u subotu.

- U nedjelju navečer smo bili u nekim razgovorima, ali bilo je previše daleko od finalizacije transfera. AEK je imao utakmicu koja je odgođena. Iskreno, nisam se ni nadao da će me pustiti. Sve se na kraju riješilo u 15 minuta. Početkom prvog mjeseca sam se odlučio vratiti. Mislio sam da je šansa mala, ali na kraju je sve dobro ispalo. Potpisao sam na kraju za klub u koji sam želio doći. Potpisao sam na četiri mjeseca. Sjest ćemo na kraju sezone i vidjeti sve. Ne isključujem nijednu mogućnost. Igram u voljenom klubu, nitko sretniji od mene.

Je li dolazak u Hajduk korak naprijed ili nazad?

- Sigurno da ovo gledam kao korak naprijed. Bolje je da igraš nego da šest mjeseci primaš novce i ne igraš.

Kako gledate na trenutnu momčad Hajduka?

- Moji ciljevi su uvijek da želim pobjeđivati. Hajduk sigurno ima kvalitetu. Došao sam ovdje da pokušamo izboriti Europu. To je naš cilj.

Očekujete li povratak u reprezentaciju?

- Svakom igraču je cilj otići na Europsko prvenstvo. Ovdje sam kući, sigurno će pratiti moje utakmice. Tu sam u velikom klubu.

Igrali ste s AEK-om protiv Rijeke u Europi, kakvu utakmicu očekujeteu debiju za Hajduk na Rujevici?

- Prošlo je tri godine otkad smo igrali. Dosta se toga promijenilo. Rijeka je kvalitetna momčad, ali Hajduk je i prošli put pokazao sa može pobijediti.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.