MARIO STANIĆ

Trebao bi pisati kolumnu o Hajduku

Ponedjeljak, 27. travnja 2020. 14:12 Napisao/la  Toni Bilić

Stanić  mora dovesti klasne igrače

Mario Stanić
Mario Stanić

Prije nego što je zbog pandemije koronavirusa zaustavljeno natjecanje Hajduk je doživio poraz od Rijeke na Rujevici.

U Jadranskom derbiju momčad Igora Tudora izgledala je bespomoćno, da ne kažemo jadno, bez prave prilike, jedinu su (polu)priliku imali u samoj završnici susreta.

Taj neuspjeh Hajduk je bacio na četvrtu poziciju na tablici, ispred su Dinamo, Rijeka i Lokomotiva.

Do kraja prvenstvene utrke koja bi se prema najoptimističnijm prognozama trebala nastaviti 30. svibnja, ostalo je još deset kola.

U svojem povratničkom govoru predsjednik kluba Marin Brbić kazao je da će odstupiti sa mjesta čelnog čovjeka kluba ako se Hajduk ne plasirab u kvalifikacije za Ligu prvaka, točnije ako prvenstvenu sezonu ne završi drugi iza Dinama.

Nema dvojbe da Tudora i njegove izabranike čeka neizvjesna borba za drugu poziciju, prije pojave koronavirusa trenerova zamisao igre u sustavu 3–5–2 nije profunkcionirala onako kao što su trener i navijači očekivali.

Koliko će ova pauza pomoći i što će donijeti igračima Hajduka neće se znati prije nego što lopta opet krene s centra.

Nisu dvojac zadužen za sportsku politiku, Mario Stanić i Ivan Kepčija, nisu imali puno vremena za dovođenjem novih igrača.

Uspjeli su dovesti dvojicu stopera, Kristina Dimitrova i Nihada Mujakića, koji se za sada nisu iskazali kao pojačanja, svrstani su u rubriku pridošlice.

Njihovim dolaskom zatvorena su vrata mladim hajdukovcima Radiću, Vuškoviću, Dellovi...

Novoizabrani dvojac zadužen za struku pauzu zbog COVID-a 19 trebao je iskoristiti za pripremu idućeg prijelaznog roka, prema procjenama kvalitetni igrači neće više biti tako skupi kao i prije.

Stanić – Kopćija uskoro polažu "veliku maturu" o kojoj se posljednih dana puno priča i piše, kada su u pitanju učenici završnih razreda.

Moraju dovesti klasne igrače, navijači žele da se iduće sezone Hajduk bori za prvaka, Stanić i Kopčija nemaju pravo na kupovinu polovnih igrača.

Umjesto da piše kolumne o prodaji televizijskih prava, Stanić bi treba pisati kolumnu o svom radu na boljitku Hajduka zbog čega je doveden.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.