MARIO STANIĆ Meni peto mjesto nije problem! Biti treći, četvrti ili peti, za klub poput Hajduka, sasvim je nebitno!

Utorak, 04. kolovoza 2020. 13:36 Napisao/la  SC

Nakon Brbićeva odlaska, istina je da smo nekoliko dana analizirali i razmišljali što dalje. No, odluka je bila da se nećemo povući, kaže savjetnik za struku Hajduka

Mario Stanić
Mario Stanić

Mario Stanić oglasio se na početku nove sezone.

Iako savjetnik za struku predsjednika Uprave Hajduka nema koga savjetovati otkada je Marin Brbić otišao, Stanić se nije htio skrivati iza funkcija:

- Peto mjesto moja je odgovornost. Nije ekskluzivno “pravo” ni Marinovo (Brbić, op. a.), niti Tušino (Tudor, op. a.), već i moje i Kepčijino. Kada smo stigli, procijenili smo da nećemo ulaziti u rizične poslove, već da iz postojećeg kadra možemo izvući rezerve dostatne za zadovoljavanje ambicija. Rezultatskih ambicija, to potenciram. Naša osnovna ambicija od samoga starta bila je, ali i ostala, konsolidirati klub, postaviti temelje stabilne dugoročne održivosti. I zato nismo divljali, jer, tvrdim, premda će me neki opet prozvati filozofom, da Hajduk ne smije biti “one hit wonder”, čiji bi se rezultat temeljio na ulasku u kritično financijsko poslovanje, a onda bi sljedećih nekoliko godina opet štucao. Ljudi vole čuti lijepo upakirane stvari, no ako želimo, a želimo, da Hajduk bude dugoročno konkurentan u napadu, ne samo na drugo mjesto, već i titule, onda ne smijemo postavljati piramidu naopačke. Ako ćemo najiskrenije, meni to peto mjesto nije problem. Treći, četvrti ili peti, za klub poput Hajduka, sasvim je nebitno. Problem bi bio da nam je izvisila Europa. Svejedno, nakon cijelog niza stvari koje su se dogodile i Brbićeva odlaska, istina je da smo nekoliko dana analizirali i razmišljali što dalje. No, odluka je bila da se nećemo povući, jer smo uvjereni u vlastite ideje. Nemam kristalnu kuglu da kažem kako će te ideje dati konačni rezultat, ali mogu jamčiti da ćemo i dalje raditi sve u smjeru stabilizacije i uspona kluba. Ako, velim, toga neće biti za dvije godine, sam ću se posuti pepelom, to ne brini - standardno će bez rukavica kazati “savjetnik predsjednika u odlasku”, iako mu je radni dijapazon mnogo širi od te titule, kazao je Stanić za Sportske novosti.