Marin Ljubić dvaput zaredom bio najbolji igrač u utakmicama protiv Dinama

Nedjelja, 24. studenog 2019. 11:35 Napisao/la  Toni Bilić

U ovom trenutku ni jedan hrvatski vratar osim Dominika Livakovića ne brani bolje od vratara Hajduka, u Ljubićevu životu za sada se sve odvija kao u snu

Marin Ljubić
Marin Ljubić Foto: www.hnkhajduk

 

Hajdukovci su se nakon neodlučnog rezultata u ogledu s aktualnim prvakom Dinamom, koji je odigran na maksimirskom travnjaku, u Split vratili u subotu oko 3 sata.

Glavna tema najvećeg hrvatskog nogometnog derbija bile su sjajne obrane mladog čuvara bijelih Marina Ljubića.

Da su čudni putevi nogometaša najbolji je primjer upravo Ljubić.

Prije samo dva tjedna 22-godišnji Ljubić trenirao je s drugom momčadi, jer je odbio potpisati ponuđeni ugovor, stari mu je isticao u ljeto naredne godine.

Sada je ponovno heroj Hajduka.

U kolovozu je dobio priliku braniti nakon što je standardni čuvar mreže Josip Posavec osjetio bol u vratu, odradio je dobro svoj posao na utakmica protiv Gorice, Osijeka te posebice Dinama na Poljudu koju su bijeli dobili rezultatom 1:0.

Ljubić je proglašen igračem utakmice.

Maknut je s gola prije Jadranskog derbija s Rijekom na Rujevici, potom je prebačen u drugu momčad za koju nije mogao braniti, jer nije bio na popisu igrača koji su prije početka sezone bili prijavljeni za drugu ligu.

Nije ga to pokolebalo, marljivo je trenirao, čekao je rasplet oko potpisa novog ugovora.

Ponovna ozljeda Posaveca natjerala je čelnike kluba da sjednu za stol s Ljubićem, u samo nekoliko minuta sve su dogovorili s talentiranim  vratarom.

Na gol-crtu se vratio protiv Osijeka koju su Splićani riješili u svoju korist rezultatom 3:2.

Svoju klasu potvrdio je u petak navečer, kada je svojim obranama u očaj bacio Petkovića, Olma, Oršića...

Uvjerljivo je bio najbolji igrač derbija.

Možda je malo preuranjeno, ali izbornik reprezentacije treba povesti računama o Ljubićevim obranama, u ovom trenutku ni jedan hrvatski vratar (Kalinić, Sluga, Posavec...) osim Dominika Livakovića ne brani bolje od vratara Hajduka.

Dakako da je najvažnije da Ljubić nastavi braniti kao u utakmici protiv Dinamom, u njegovom razvoju bit će uspona i padova.

Dobro je što su čelnici kluba priznali Ljubićeve kvalitete, na njegovom povratku inzistirao je trener Damir Burić uz punu podršku trenera vratara Tončija Gabrića.

Potpisivanjem ugovora a Ljubićem čelnici kluba izbjegli su situacije u kojima su ostali bez trojice darovitih čuvara mreže: prodali su Leticu u Club Brugge, Grbić i Stipica su otišli u Lokomotivu i CSKA iz Sofije.

Minulog ljeta Stipica je postao član poljskog prvoligaša Pogona iz Szczecina, trenutno je najbolji vratar lige.

U Ljubićevu životu za sada se sve odvija kao u snu, u subotu ujutro sreli smo njegove bliske prijatelje koji su nam otkrili tajnu:

Marin od uzbuđenja nije spavao cijelu noć nakon utakmice u Maksimiru!

Ništa čudno!

Mladi vratar u kratkom vremenu dvaput je bio najzaslužniji za Hajdukove uspjehe u utakmicama protiv Dinama.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.