Marin Brbić traži potporu udruge Naš Hajduk, većinski vlasnik ništa ne odlučuje

Nedjelja, 30. lipnja 2019. 10:11 Napisao/la  SC

Očito je da udruga Naš Hajduk iza koje stoji KN Torcida neće tolerirati upravu Hajduka koja na bilo koji način povlađuje HNS-u

Marin Brbić
Marin Brbić

 

Udruga Naš Hajduk i Nadzorni odbor Hajduka održali su sastanak jedina tema kojega je bio uloga Hajduka u dogovoru Grada Splita i HNS-a da se utakmica Hrvatska - Mađarska igra na Poljudu.

Nakon sastanka objavljeno je priopćenje u kojemu između ostalog stoji:

Isto tako za Naš Hajduk neupitno je da Uprava kluba i Nadzorni odbor samostalno i neovisno odlučuju o smjeru i načinu pregovora s HNS-om.

S objavljenim se zaključcima Naš Hajduk kao suvlasnik i predstavnik članova ipak ne može složiti, što je javno i iznio u zajedničkom priopćenju s Torcidom.

Nadzorni odbor istaknuo je kako na sastanku na Poljudu s Marijanom Kustićem, predstavnicima HNS-a i splitskim političarima nisu sudjelovali jer je on organiziran na inicijativu Gradskog vijeća i HNS-a.

Isto tako, zaključci sastanka predstavljeni na službenoj stranici HNK Hajduk po njima su nezadovoljavajući, pogotovo oni vezani za transparentnost HNS-a, Zakon o sportu i stranog sudačkog povjerenika te će se o njima detaljnije očitovati nakon sljedeće sjednice Nadzornog odbora.

Nadzorni odbor naglasio je da niti jedna točka nije zaključena na način da se o njoj neće dalje razgovarati te da zahtjevi nisu mijenjani niti modificirani te se od nijednoga nije odustalo.

Istaknut je i problem nedovoljne i netransparentne komunikacije s članovima i javnošću o ovoj temi, piše u priopćenju.

Budući da udruga Naš Hajduk bira članove Nadzornog odbora koji bira upravu, jasno da je stavovi udruge Naš hajduk neizravno određuju sudbinu predsjednika uprava Marina Brbića.

Brbić je rezolutno poručio da će otići ako ne uživa povjerenje Nadzornog odbora koji polaže račune udrugi Naš Hajduk.

Nadzorni odbor i Naš Hajduk nisu se izravno očitovali o Brbićevoj sudbini, ali se između redaka jasno može pročitati da Brbićevi postupci nemaju potporu nadređenih.

Očito je da udruga Naš Hajduk iza koje stoji KN Torcida neće tolerirati upravu Hajduka koja na bilo koji način povlađuje HNS-u.

U svemu je najzanimljivije da se udruga Naš Hajduk i Nadzorni odbor uopće ne osvrću na činjenicu da je Grad Split većinski vlasnik Hajduka.

Logično bi bilo da o sudbini predsjednika uprave odlučuju većinski vlasnik tvrtke.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.