MALEŠ O PROKAZIVANJU ŠIRIĆA

Mnoge su se stvari u mom životu promijenile

Utorak, 08. svibnja 2012. 16:37 Napisao/la  Ivan Jelić

Ako će moj odlazak donijeti nešto bolje, ja sam sutra spreman otići, kaže Maleš

Predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš nakon dužeg vremena pojavio se pred novinarima. Ponudio je svoje viđenje onoga što je činio u protekloj godini.

 - Za mnoge pozitivne stvari sam zaslužan, za neke negativne nisam niti malo kriv, ali svjestan sam da kao predsjednik kluba snosim dio krivice za negativnosti. Godina koja je iza mene bila je godina školovanja na mjestu predsjednika kluba. U dogovoru s Nadzornim odborom napravljen je novi budžet kluba, koji bi se u narednim godinama trebao kretati između 40 i 50 milijuna kuna. Ubuduće će igrač godišnje moći zaraditi najviše 100.000 eura.

Financije su najveći problem, spominje se podizanje kredita od cca. 50 milijuna kuna, prodaja Anasa Sharbinija i Vukušića?

 - Kredit bi se vraćao najvećim dijelom od prodaje Anasa i Vukušića. Volio bih da kredit dobijemo prije kako bismo mogli držati tržišnu vrijednost spomenutih igrača, a ne da dođemo u situaciju da ih trebamo pošto-poto prodati. Inače, što se tiče samog iznosa kredita volio bih da on ostane poslovna tajna, barem za sada. Vučemo kratkoročne poteze kako bismo preživjeli do dobivanja kredita.

{jb_blackbox-left}Protiv kozmetičkih promjena u HNS-u
Kakav je stav prema najavama promjena u HNS-u?
- Nećemo se zadovoljiti nekim kozmetičkim promjenama.  Hajduk treba biti zastupljen u Izvršnom odboru, u svim komisijama. Što se tiče gospodina Šukera, moje mišljenje je da treba sačekati. Nisam za slaganje križaljke kao što se to ranijih godina činilo.
{/jb_blackbox-left}

 Kakav je situacija sa Anasom Shrabinijem. Spekulira se da bi se na ljeto mogao vratiti u Rijeku?

- Anas je Hajdukova vrijednost. Njemu se pravno ne duguje niti jedna kuna. Nema nikakvog osnova za bilo kakve spekulacije

 Postoje je li ponude za Anasa i Vukušića?

- Vjerujem da ćemo obojicu dobro prodati, očekujemo da će na svom od njih zaraditi više od 3 milijuna eura.

 Razmišljate li o dovođenju novih igrača?

 - Struka je prezentirala svoju plan. Pokušat ćemo dovesti igrače za koje nećemo trebati platiti odštetu. Može netko doći u Hajduk besplatno, a da prilikom odlaska iz kluba dobije 20, 30 posto od transfera.

 Spekuliralo se o vašem odlasku s mjesta predsjednika jer navodno članovi NO-a nisu zadovoljni vašim radom?

 - Tko će biti na čelu Hajduka zavisi o članovima Nadzornog odbora. Hajduk je iznad svih!  Ako će moj odlazak donijeti nešto bolje, ja sam sutra spreman otići, bez bolovanja i bez sudovanja. Prihvatit ću sve što je dobro za klub.

 Kako gledate danas na svoju odluku kojom ste prokazali Željka Širića i Stjepana Djedovića?

 - Čast je biti predsjednik kluba kao što je Hajduk, učinio sam što sam trebao učiniti. Svjestan sam odgovornosti. Mnoge su se stvari od toga trenutka promijenilo, kako za moju obitelj tako i za mene .

 Jeste li možda zažalili zbog toga?

- Što sam mogao drugo učiniti! Ne trpim ucjene.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.