Livaja sam ne može pobijediti Osijek, netko mu mora pomoći

Četvrtak, 30. rujna 2021. 13:15 Napisao/la  Toni Bilić
Marko Livaja
Marko Livaja

Hajduk je do tri važna i vrijedna boda protiv Lokomotive došao zahvaljujući majstorskom pogotku Marka Livaje, koji je u maniri rasnog strijelca na asistenciju Jana Mlakara poslalo loptu iza nemoćnog Nevistića.

Inače sve najvažnije na toj utakmici bilo je u režiji Livaje. 

Redom, u 9. minuti srušen je u kaznenom prostoru od strane Hassa, sudac Bebek nije pokazao na bijelu točku, u 17 minuti asistirao je Sahitiju za izglednu priliku, no njegov udarac obranio je Nevistić, u 75.minuti pucao je s dvadesetak metara i pogodio vratnicu, u 81.minuti zabio je pobjedonosni pogodak, sedmi ove sezone, čime se izjednačio s Drmićem na vrhu ljestice najboljih strijelaca sa 7 postignutih golova.

U nedjelju Hajduk gostuje u Gradskom vrtu gdje ga čeka edna od najvažnijih utakmica u utrci za naslovom prvaka, kojega na Poljudu čekaju punih 16 godina.

Dakako najviše se očekuje od Livaje, koji je bio strijelac i u domaćem porazu od Osijeka, odnosno u utakmici koja je pokazala da Livaja ne može sam pobijediti Osijek i da mu netko treba pomoći. 

Splićani nisu odigrali nešto posebno u dvoboju s Lokomotivom, potvrdio je to svojom izjavom poslije utakmice čuvar mreže i kapetan Lovre Kalinić.

Nakon odslužene kazne od tri žuta kartona u momčad se vraća Krovinović, koji još uvijek  nije opravdao velika očekivanja.

Možda je baš nedjeljnji derbi u Osijeku prilika dase dokaže.

Igrač koji bi mogao biti od pomoći Livaji je i hajdukov dragulj Stipe Biuk, ali njega u posljednje vrijeme nema nigdje.

Ipak najzanimljivije će biti koju će jedanaestoricu Gustafsson poslati na travnjak u Graskom vrtu,

Ima slatke brige jer osim ozlijeđenih Posaveca i Eduoka svi su mu igrači na raspolaganju.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.