Josip Radošević nakon potpisa za Napoli: Ispunio sam svoj dječački san

Petak, 01. veljače 2013. 08:48 Napisao/la  Ivan Jelić

- Sretan sam što sam potpisao ugovor s Napolijem, radi se o velikom klubu. Svjestan sam konkurencije, Napoli ima odličnu momčad. To će mi biti dodatni motiv da pružim još više., kazao je Josip Radošević

Vijest sa službene internet stranice Napolija da je Josip Radošević, hrvatski reprezentativac i dosadašnji igrač Hajduka, došao na posudbu do kraja sezone nije ga previše uzbudila. Predsjednik bijelih Marin Brbić pojasnio je situaciju kazavši da zbog broja stranaca koji mogu igrati u nekom od klubova, Napoli je tražio da se potpiše takav ugovor. Na ljeto kada Hrvatska uđe u Eurospku uniju hrvatski nogometaši više neće biti stranci.

Hajduk traži zadnjeg veznog
Odlaskom Josipa Radoševića u Napoli trener Mišo Krstičević jasno i glasno je poručio čelnicima kluba da mu pokušaju pronaći zadnjeg veznog. Bijeli mogu dovesti jedino igrača koji nema klub. Među igračima koji su na listi želja su Erceg iz RNK-a Split, Anđelković iy Istre 1961, te Vujčić iz Intera iz Zaprešića. Do 10. veljače, kada završava zimski prijelazni rok u HNL-u, Splićani imaju priliku da ispune zahtjev Krstičevića.

- Sretan sam što sam potpisao ugovor sa Napolijem, radi se o velikom klubu. Ispunio sam svoj dječački san. Ovo je samo novi početak za mene, kazao je Josip Radošević.

Sa 18 godina napustio je obitelj, u u Napulju će uz njega niti brat Antonio koji vodi brigu o njegovoj igračkoj karijeri.

- Vjera u Boga i potpora obitelji pomogli su mi i pomažu mi da sva iskušenja koja su bila ispred mene i koja me čekaju u budućnosti prođem što mirnije. U klubu su me odlično primili, na meni je da  se na treninzima pokušam izboriti za mjesto u momčadi, dodao je Radošević

Od novaca koje Hajduk dobije od transfera igračima će biti isplaćen veliki dio zaostalih plaća.

- Bit ću sretan ako će novci od mog transfer spasiti Hajduk odnosno pomoći klubu da preživi tešku financijsku situaciju.

Radošević će trenirati sa Cavanijem i društvom, trener Walter Mazzari odlučit će da li će ostati u krugu kandidata za prvu momčad ili će igrati za Primaveru.

- Svjestan sam konkurencije, Napoli ima odličnu momčad. To će mi biti dodatni motiv da pružim još više.

Još dok je igrao u Hajduku dobio je nadimak hrvatski Gattuso.

- Nemam idola, nastojim od svakog igrača uzeti njegove najbolje stvari, rekao je Radošević koji je u Napoliju dobio dres s brojem 25.

- Dres s brojem 25 bio je jedini slobodan, kazao je na kraju Radošević koji bi u subotu trebao biti predstavljen navijačima kluba iz Napulja na stadionu San Paolo prije početka prvenstvenog dvoboja između Napolija i Catanije.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.