Josip Paladino, predsjednik NO-a Hajduka: Teško ćemo ispuniti uvjete koje postavlja UEFA!

Subota, 02. veljače 2013. 20:43 Napisao/la  Ivan Jelić

U ovom trenutku nemamo kompletan plan kako ćemo zatvoriti cjelokupnu financijsku situaciju u zadanom roku, tražimo druge načine kako da riješimo taj gorući problem, kaže Paladino

Gotovo šest sati trajala je sjednica Nadzornog odbora Hajduka na kojoj nisu donijete neke krucijalne odluke.

- Hajduk je i dalje u problemima, ali manjim nego prije. Pred nama je veliki posao kako bi do 31. ožujka do kada nam je UEFA dala rok, ispunili uvjete financijskog fair-playa. Teško ćemo to ispuniti. Znamo kako ćemo podmiriti dio dugovanja koje imamo prema igračima, trenerima, zaposlenicima, ali u ovom trenutku nemamo kompletan plan kako ćemo zatvoriti cjelokupnu financijsku situaciju do toga datuma. Tražimo druge načine kako da riješimo taj gorući problem. Bit će vrlo teško, ali vjerujem da ćemo ipak na kraju uspjeti ispuniti što od nas UEFA traži.

Sportski direktor Sergije Krešić i trener Mišo Krstičević podnijeli su svoja izvješća.

- Trener Krstičević ima pravo iskazati svoje nezadovoljstvo postojećim igračkim kadrom, pokušat ćemo i na tom planu nešto učiniti, kaže Paladino koji je posebno apostrofirao prvenstveni dvoboj s Dinamo koji se igra 24. veljače:

- Dvoboj s Dinamom pratit će predstavnici UEFA-e stoga smo od naših navijača tražili da se sportski i korektno s ponašaju na toj utakmici. U slučaju nesportskog ponašanja UEFA bi nas mogla još rigoroznije kazniti.Već smo ionako kažnjeni s jednom utakmicom igranja pred praznim tribinama u Europi iduće sezone ako izborimo pravo nastupa. Trener i igrači nemaju imperativ da osvoje drugo mjesto i Kup Hrvatske. Na njima je pokušaju učiniti što više, zaključio je Paladino.

Na sjednici se raspravljao i o odnosu s navijačima, koji su važan klupski čimbenik. Toliko važan da su čelnici kluba morali odgovarati na pitanje zašto su Brazilci kupljeni posredstvom DVD-a!

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.