JADRANSKI DERBI Željko Kopić: Težmo da sve stvari koje se događaju oko kluba ostavimo iza sebe

Petak, 18. svibnja 2018. 14:19 Napisao/la  Ivan Jelić

Ni jedan igrač koji ide na put nema prostora za kalkulacije, sama borba za drugo mjesto i trofej su sve dodatni motivi, stalno naglašavam da je svaka utakmica dodatan motiv, kaže trener Hajduka

Željko Kopić
Željko Kopić

Trener Hajduka Željko Kopić najavio je utakmicu protiv Rijeke, koja se igra u subotu (17) na Rujevici:

- Ulazimo u finiš sezone, ostali smo živi u natjecateljskom smislu u oba natjecanja. Bilo koji oblik kalkulacija protiv Rijeke ne dolazi u obzir, to nije Hajduk, sutrašnja utakmica nam je prioritet, učinit ćemo sve da ostvarimo rezultat. Vjerujem da su svi svjesni važnosti obje utakmice, s naglaskom na ovu prvu. Svi znamo da su navijači čekali cijelu noć da se dobije karta za Kup i želim da momčad u obje utakmice bude na najvišoj mogućoj razini.  Mi smo imali u zadnjem periodu dobrih stvari i onih koje nisu bile na razini. Ne bih se želio previše vraćati na to što je bilo. Vjerujem da imamo dovoljno snage, mudrosti i kapaciteta da odigramo dvije prave utakmice na način kako se to od nas očekuje, rekao je Kopić i naglasio da nema kalkulacija zbog finala Kupa:

- Ni jedan igrač koji ide na put nema prostora za kalkulacije, Nižić još uvijek nije spreman za utakmicu, Bašić i Fomitschow imaju kartone, Letica i Grbić su ozlijeđeni. određenih problema ima i Almeida, a Carbonieri je također ozlijeđen. To nisu kalkulacije, nego je takvo stanje. Sama borba za drugo mjesto i trofej su sve dodatni motivi, stalno naglašavam da je svaka utakmica dodatan motiv. Što se tiče atmosfere,  težmo da sve stvari koje se događaju ostavimo iza sebe, da maksimalno budemo odgovorni prema klubu, a onda sve iza toga da svatko rješava na način kako treba. Hajduk je taj koji nas motivira bez obzira na sve kako vidimo nastavak i budućnost. Želim da svatko iz odgovornosti prema sebi i klubu da sve, naglašava Kopić:

Koliko su na Saida djelovali događaji izvan terena?

- U životu, sportu, nogometu, imate stvari koje vas drže u stabilnoj situaciji i koje vas destabiliziraju. Sigurno je kod Saida bilo situacija koje ga uznemire i odvedu fokus negdje drugdje, ali pripremamo se za ove dvije utakmice da izvučemo najbolje moguće, on je dobro trenirao i vjerujem da će za utakmice biti ok, kaže Kopić.

U finalu Kupa Dinamo vodi novi trener Nenad Bjelica?

- Rekao sam i tada da konstatacija nije primjerena, neke su stvari, što se Jurčevića tiče, otišle u krivi smjer, ali to je nogomet. Sve ostalo, što se tiče Dinama, ćemo ostaviti za poslije utakmice s Rijekom. Bjelica veliki profesionalac, kvalitetno radi, ima određeno europsko iskustvo i učinit će sve da svoje iskustvo prenese na ekipu, smatra Kopić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.