Izgleda da je blamaža u Europi najbolje što se Hajduku moglo dogoditi na početku sezone

Srijeda, 31. srpnja 2019. 08:19 Napisao/la  Toni Bilić

Prije 13 godina bijeli su zadnji put  sezonu u HNL-u  otvorili s dvije uzastopne pobjede, kraj sezone dočekali su na drugoj poziciji

Izgleda da je blamaža u Europi najbolje što se Hajduku moglo dogoditi na početku sezone
Foto: www.hnkhajduk

Izgleda da povijesna blamaža Hajduka, ispadanje u prvom kolu kvalifikacija za plasman u Europsku ligu od malteškog Gzira Uniteda, nije ostavila negativne posljedice.

Ponajprije, bijeli su se riješili trenera Siniše Oreščanina kojemu je bivši šef nogometne Akademija Krešimir Gojun uspio izboriti kod čelnika kluba novi trogodišnji ugovor.

Istina, uspio je Oreščanin odvesti Hajduk u kvalifikacije za Europu, no na prvoj „skalini“ potvrdio je da je limitiran u trenerskom znanju.

Svojim neznanjem izbacio je momčad iz Europe, sebe s trenerske klupe.

Predsjednik kluba Marin Brbić na presici na kojoj je predstavio novog – starog trenera Damira Burića priznao je da je pogriješio što Orešanina nije smjenio nakon njegovog javnog nastupa, kada je stao na Gojunovu stranu.

Možda se u konačnici pokaže da nije bila pogreška prvog čovjeka kluba.

Jasan je cilj u novoj sezoni, Hajduk želi na kraju sezone osvojiti drugo mjesto koje vodi u kvalifikacije za plasman za Ligu prvaka.

Hajduku neće biti lako postati drugi pokraj Rijeke i Osijeka, teško da itko od njih pored Dinama može postati prvak

Novi trener Burić startao je sa dvije prvenstvene pobjede, protiv Istre 1961 kod kuće te Varaždinom u gostima.

Prije 13 godina bijeli su zadnji put otvorili sezonu u HNL-u s dvije uzastopne pobjede, trener je bio Zoran Vulić.

Pobijedili su u gostima Međimurje te Cibaliju kod kuće.

Kraj su dočekali na drugoj poziciji.

To žele i sada.

Početak je obečavajući.

Nakon što malo pohvatao konce, Burić je sa suradnicima krenuo u čišćenje svlačionice.

Tako u Varaždin nije poveo Mađara Adama Gyurcsa kojega ne vidi u svojoj igračkoj križaljci ove sezone, Španjolac Borja Lopez nastavlja karijere u Sporting Gijonu gdje je naučio prve igračke korake.

Mladi Ivan Delić, Francesco Tahiraj, Emir Sahiti, koji su igrali kod Oreščanina, teško će dobiti minutažu kod aktualnog trenera.

Pridošlice, mladi reprezentativci Ivan Dolček, David Čolina, navijestili su da bi mogli biti prava pojačanja, isto kao i napadač, Nigerijac Samer Eduok.

Ne treba žuriti, vrijeme će pokazati prave vrijednosti Hajduka, koji se  potpuno posvetio HNL-u nakon neuspjeha u 1. pretkolu Europske lige.

Ako je suditi po ulasku u sezonu, ispadanje od Gzira Uniteda najbolje je što se moglo dogoditi Hajduku.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.