KAKO SE PRODAO IGOR MUSA

Interpol zanima gdje je nestalo 300.000 eura

Srijeda, 14. ožujka 2012. 10:05 Napisao/la  SC

Predsjednik Xereza Salgado posao dogovorio s Igorom Štimcem

Prema pisanju portala Dalmacija News državno odvjetništvo i policija službeno su zatražili pomoć Interpola kako bi pokušali doznati gdje je nestalo 300.000 eura od prodaje Igora Muse u španjolski Xerez  2002. godine. Interpol bi trebao ispitati nekadašnjeg predsjednika Xereza Josea Mariju Gil Salgado, koji je posao dogovorio s Igorom Štimcem, tada ovlaštenom osobom u Hajduku.

Službenu prijavu podnio je Hajduk  2005. godine, nakon što je pred Arbitražnim sudom FIFA-e izgubio spor jer su Španjolci dokazali da su splitskom klubu isplatili kompletan iznos. Predočili su tri unovčena čeka na iznose od po 100.000 eura, Salgado je izjavio da je čekove predao Štimcu.  Tadašnji čelnici Hajduka po službenoj dužnosti prijavili su krađu, a priložili su i kopije iskorištenih čekova.

Slučaju nakon deset godina prijeti zastara. Ako se u 2012. godini ne dogodi nikakav pomak u istrazi, krivci će ostati nekažnjeni. Ako Interpol reagira i dostavi nove podatke, rok zastare pomiče se za dodatnih deset godina.

Državno odvjetništvo je 2008. godine ispitalo je tri ključne osobe: Igora Štimca, tadašnjeg direktora Hajduka Fredija Fiorentinija i klupsku odvjetnicu Doris Koštu, koja je  nedavno izjavila kazala da je novac od transfera Muse misteriozno nestao i za to neizravno optužila  

Nije nevažno napomenuti da je Igora Musu tada zastupao pokojni nogometni menadžer Dino Pokrovac.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.