Igor Tudor: Kada se oporave ozlijeđeni igrači i stignu pojačanja, gledat ćete drugačiji Hajduk

Srijeda, 30. srpnja 2014. 18:57 Napisao/la  Ivan Jelić

Topčagić i Konisbajev su njihovi najbolji i najopasniji napadači, tu je i bivši hrvatski reprezentativac Nikola Pokrivač, kaže Tudor

Hajduk u kazahstanskom gradu Karagandy  u četvrtak igra prvu utakmicu 3. pretkola kvalifikacija za plasman u Europsku ligu protiv domaćeg Šahtera. Splićani su na daleki put krenuli već u utorak ujutro, trener Igor Tudor na put je poveo 18 igrača  među kojima su 3 vratara. Za ovu utakmicu ne može računati na ozlijeđene Vršajevića, Maglicu, Sušića, Abduholikova,  upitan je nastup Milovića i nespremnog Joa:

- Gledali smo nekoliko na kazetama nekoliko utakmica Šahtera, čvrsta su momčad. Prošle sezone igrali su Europsku ligu, radi se momčadi koja ima glavu i rep. Čeka nas teško gostovanje ne samo zbog dugog puta nego zbog specifičnog trenutka u kojem se momčad nalazi nakon loših rezultata utakmica protiv Istre 1961 i Rijeke. Ove utakmice su za hrabre, uvjeren sam da su moji momci takvi. Šahter  je momčad koja ima  čvrsti blok, igru baziraju na organiziranoj obrani a u napadu što učine, imaju pojedince koji mogu sami riješiti susret.  Topčagić i Konisbajev su njihovi najbolji i najopasniji napadači, tu je i bivši hrvatski reprezentativac Nikola Pokrivač. Teško je ocjenjivati njihovu kvalitetu u odnosu na kvalitetu domaće lige, ali ne može igrati Europsku ligu momčad koja je posjeduje igračku kvalitetu. U posljednjih12 utakmica na svom travnjaku nisu doživjeli poraz, kaže Tudor koji se osvrnuo na trenutačnu situaciju na Poljudu:

- Situacija u Hajduku je takva kakva je, u odnosu na prošlu sezonu nedostaje nam 5-6 standardnih igrača koji su bili okosnica momčadi. Uvjeren sam da ćemo sa kadrom kojeg imamo biti pravi u srazu sa Šahterom.  Kada nam se ozlijeđeni igrači oporave i kada nam dođu 3-4 pojačanja, onda  će to biti drugi Hajduk, kaže Tudor.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.