HAJDUKU TREBA KREDIT

UEFA više neće tolerirati klupske dugove

Ponedjeljak, 08. listopada 2012. 20:17 Napisao/la  Ivan Jelić

Hajduk treba ukupno podmiriti dug od 30 mil. kuna, samo dugovanja prema igračima iznose 13.950.000 kuna

Nadzorni odbor Hajduka uskoro bi trebao raspraviti o ponudama Privredne banke Zagreb i Hypo Alpe Adria banke, koje su dostavile pismenu dokumentaciju o tome pod kojim su uvjetima spremne odobriti kredit od 15 milijuna kuna splitskom klubu. Splićani traže dva kredita od 15 milijuna kuna.

 

Za 12. listopada zakazana je tematska sjednica Gradskog vijeća o stanju u Hajduku.Vijećnici će se očitovati o zahtjevu kluba, svima je jasno da bez jamstva Grada, koji je većinski vlasnik, ni jedna banka neće pristati odobriti bijelima kredit.

 

Bez zaduženja u iznosu od 30 milijuna kuna dolazi u pitanje nastup Hajduka iduće sezone u nekom od europskih natjecanja. Čelnici UEFA-e donijeli su odluku će dozvoliti nastupe u natjecanjima pod njezinim okriljem samo klubovima koji budu solventni. Splitski prvoligaš ima pet prioriteta koje treba promptno riješiti ako dobije zatraženi iznos kredita, odnosno ako gradonačelnik Željko Kerum potpiše gradsko jamstvo

 

1. Klub treba podmiriti   dugovanja prema igračima koji su dvije posljednje sezone nosili bijeli dres, što iznosi 13.950.000 kuna

 

2. Klub treba podmiriti dugovanja prema klubovima (Šibeniku, Osijeku…), što iznosi 6.600.000 kuna.

 

3. Klub treba podmiriti dugovanja prema trenerima (pet bruto plaća), što iznosi 2.100.000 kuna

 

4. Klub treba podmiriti dugovanja prema zaposlenicima kluba (pet bruto plaća), što iznosi 2.350.000 kuna.

 

5. Klupski dug po kratkoročnim pozajmicama iznosi 5.000.000 kuna.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.