Hajduk stvorio višak vratara, Josip Posavec ima tri kvalitetne pričuve

Subota, 22. lipnja 2019. 12:48 Napisao/la  Toni Bilić
Josip Posavec brani za U-21 reprezentaciju
Josip Posavec brani za U-21 reprezentaciju

 

Prošle godine Hajduk je u ljetnom prijelaznom roku ostao bez trojice vratara: Dante Stipica je otišao u CSKA iz Sofije, Karlo Letica je potpisao za prvaka Belgije Club Brugge koji je tada vodio bivši Hajdukovac Ivan Leko, dok je Ivo Grbić postao novi član Lokomotive iz Zagreba.

U istom periodu na Poljudu su stigli Josip Posavec, tada kao posuđeni vratar Palerma, Tomislav Duka koji je napustio rumunjski Cluj, te Goran Blažević koji je bio bez angažmana.

U minuloj sezoni Posavec je bio standardna "jedinica", Duka je branio samo na prvoj utakmici protiv Osijek u Gradskom vrtu, zbog ozlijede ruke istu je napustio u 57. minuti susreta, tri mjeseca je bio izvan stroja.

Kada se opravio nije dobio priliku.

Blažević niti jednom nije branio, dok je mladi Ljubić branio na pet utakmica računajući i Kup, bio je prvi čuvar mreže B momčadi.

U sezoni koja je pred nama nema dvojbe da će Posavec biti prvi vratar.

Duka je navodno nezadovoljan minutažom, u godinama je kada bi trebao braniti a ne sjediti na klupi za pričuve.

Blažević je potpisao novi jednogodišnji ugovor da bude tu zlu ne trebalo.

Mladi Ljubić svojim odličnim obranama na vratima B momčadi skrenuo je pažnju Gorice, kako smo neslužbeno saznali poslali su ponudu na Poljud.

Željeli bi dovesti Ljubića, jer bi prvi vratar Kristijan Kahlina trebao otići u inozemstvo.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.