Hajduk se u paketu želi riješiti Ahmada i Anasa Sharbinija

Srijeda, 09. svibnja 2012. 15:02 Napisao/la  I. J.

Anas i Ahmad mogu podnijeti Arbitražnoj komisiji zahtjev za raskid ugovora na štetu Hajduka zbog neisplaćenih plaća, posljednju su primili za mjesec studeni prošle godine. Čini se da u ovom trenutku ne razmišljaju o toj varijanti

Braća Ahmad i Anas Sharbini zajedno su u ljeto 2008. godine iz Rijeke došli u Hajduk. Na Poljudu su očekivali da će iskazati svoj nogometni talent, posebice se to odnosilo na mlađeg brata Anasa. Zbog objektivnih, ali i subjektivnih razloga, to se nije dogodilo. Nakon tri godine u bijelom dresu, ugovor ih veže na još jednu, a nalaze se na izlaznim vratima Poljuda.  Hajduk ih se \eli riješiti odnosno „prodati" u paketu. Za sada nema niti jedne konkretne ponude, niti za Anasa, još manje za Ahmada. Mediji su špekulirali o eventualnom povratku u Rijeku, no za sada to nije prva opcija. Predsjednik Hrvoje Maleš na konferenciji za novinare kazao je da klub pravno Anasu ne duguje niti kune. Pravno uistinu i ne duguje. Nije  samo Anas, nego svi igrači, potpisali izjavu da im klub ništa ne duguje jer samo tako su bijeli mogli zatražiti dobivanje licencije za novu sezonu.

Istog poslijepodneva procurila je informacija da su braća ispostavili račune za dug kojeg klub ima prema njima u iznos od 330 tisuća eura. Informacija je djelomično točna, oni su klubu, s obzirom da su prijavljeni kao samostalni obrtnici, ispostavili račun za mjesec travanj. Naime, po isteku svakog mjeseca oni su uredno dostavljali račune klubu, no u dogovoru s predsjednikom Malešom nisu inzistirali na isplati u roku od 15 dana.

Anas se dogovorio da će mu klub do 15. travnja podmiriti, ako ne u cijelosti, onda veliki dio duga. To se nije dogodilo. Anas i Ahmad mogu podnijeti Arbitražnoj komisiji zahtjev za raskid ugovora na štetu Hajduka zbog neisplaćenih plaća, posljednju su primili za mjesec studeni prošle godine. U ovom trenutku čini se da ne razmišljaju o toj varijanti, već pokušavaju naći zajednički jezik da bi na ljeto mogli napustiti Hajduk. Anas i Ahmad sve su bliži da ih se svrsta u kategoriju „bivših" igrača Hajduka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.