Hajduk pod vodstvom Harija Vukasa igra kao što je igrao kod njegova bivšeg šefa

Petak, 18. rujna 2020. 12:32 Napisao/la  Toni Bilić

Ne sjećamo se kada su bijeli u nekoj utakmici gotovo čitavo drugo poluvrijeme igrali klasični bunker i iz kontranapada su pokušali nešto učiniti

Hajduk pod vodstvom  Harija Vukasa igra kao što je igrao kod njegova bivšeg šefa
Foto: www.hnkhajduk

Hajduku se u Skoplju u kampu nogometne reprezentacije Sjeverne Makedonije nije dogodila United Gzira, koja je prošle sezone senzacionalni izbacila Hajduk u pretkolu Europske lige.

Bijeli su uspjeli minimalnim rezultatom, pobjedom od 1:0 biti bolji od trenutno desetoplasirane momčadi tamošnjeg prvenstva Renove.

Kapetan Mijo Caktaš ranim golom već u 4. minuti na asistenciju Jaira nakon pogreške domaćeg obrambenog igrača postigaoo je zgodita, koji je u konačnici bio dovoljan za prolaz dalje i sraz sa turskim Galatasarayem u Istanbulu 24. rujna.

Sve drugo osim prolaza treba što prije zaboraviti.

Hajduk pod vodstvom trenera Harija Vukasa nastavlja igrati onako kako je igrao dok je na klupi sjedio njegov bivši šef Igor Tudor.

Osim početnih tridesetak minuta, kada je igra ima donekle „glavu i rep“, zahvaljući prije svega domaćinima koji su se prestrašili, sve ostalo je bilo slabo, da ne kažemo očajno.

Istina, mogli su gosti daleko prije posljednjeg zvižduka suca riješiti pitanje pobjeda i prolaska u treće pretkolo, Gyurcso i Jairo su promašili stopostone prigode, nakon toga Renova je preuzila inicijativu, opasno prijetili.

Hajdukovci su se povukli u pred svojoj kazneni prostor gotovo svi.

Najbolje toj spoznaji ide u prilog činjenica da je vratar makedonskog prestavnika Velii negdje oko 85. minute došao na centar igrališta kako bi pomogao svojim suigračima u nakani da dođu do poravnanja rezultata.

Hajduk se grčevito branio da bi sačuvao minimalno vodstvo.

Ne sjećamo se kada su bijeli u nekoj utakmici gotovo čitavo drugo poluvrijeme igrali klasični bunker i iz kontranapada su pokušali nešto učiniti.

Nije za to krivac trener Vukas, za to su krivci igrači koji nemaju kvalitetu da utakmicu protiv slabijeg suparnika riješe bez većih problema.

Do posljednje sekunde dvoboja igrači su se tresli poput zimogroznih osoba.

Previše problema ima Vukas u igračkom kadru.

Već smo pisali, nasušno su mu potrebna 3, 4 nova igrača, ne prinove nego pojačanja.

Trenutno, najveći problem Vukasa je što u veznom redu nema igrača koji ima ideju, kreaciju, koji može uraditi da momčad spoji 2, 3 suvisla dodavanja.

Stihija je u ovom trenutku način igranja splitske momčadi.

Uostalom trener Vukas priznao je poslije utakmice:

- Znam da smo navijačima parali živce zadnjih 20 minuta. Izgubili smo u nastavku agresiju u sredini koju smo imali u prvom poluvremenu. Nije to dobro izgledalo pred kraj, visli smo, njihov pritisak je bio kvalitetan...

Hajduk je prošao dalje, sve ostalo ide u zaborav!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.