HAJDUK U PROBLEMIMA

Umjesto stečaja slijedi revizija postupka

Ponedjeljak, 05. ožujka 2012. 08:34 Napisao/la  Ivan Jelić

Hajduk je ipak preveliki klub da bi ga se tek tako poslalo u stečaj

Izvor iz samog vrha Županijskog suda u Splitu  koji je želio ostati anoniman, plasirao je informaciju kako Hajduk neće otići u stečaj zbog duga od otprilike 2 milijuna eura! Toliko, naime, splitski klub mora isplatiti u roku od 15 dana po primitku odluke gore navedenog suda španjolskoj menadžerskog agenciji AFIS, na ime provizije za transfere Ivice Mornara i Mirsada Hibića 1996. godine u Sevillu. Općinski sud u Splitu donio je takvu odluku na koju se Hajduk žalio, no vijeće Županijskog suda ju je ipak potvrdilo.

-Hajduk neće u stečaj. Naime, po primitku odluke imaju pravo na temelju pravolijeka zatražiti od Vrhovnog suda u Zagrebu reviziju postupka. Koliko je meni poznato mnogo je pogrešaka načinjeno u proceduri ovog spora. Vrhovni sud će, uvjeren sam, prihvatiti zahtjev Hajduka za revizijom postupka, a predmet će se potom vratiti Općinskom sudu. Čelnici kluba dobiti će na vremenu da se dogovore sa španjolskom menadžerskom agencijom, kako bi dug, koji nije sporan isplati u nekoliko rata. Uostalom takvu odluku može donijeti i sam sudac. Hajduk je ipak preveliki klub da bi ga se tek tako, olako, poslalo u stečaj, rekao nam je naš izvor, koji je želio ostati anoniman.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.