Hajduk doživio poraz, Gent zabrinuo trenera splitske momčadi

Petak, 01. srpnja 2022. 20:48 Napisao/la  T. B.
Valdas Dambrauskas
Valdas Dambrauskas Foto: HNK Hajduk

Pripremna utakmica

HAJDUK – GENT 0:3

Friedberger Sportplaz. Sudac Payer (Austrija)

Strijelci: 0:1 Cuypers (28), 0:2 Bruno (42), 0:3 Bruno (49)

HAJDUK: L. Kalinić, Mikanović, Borevković (od 69. Dimitrov), Elez (od 79. Simić), Melnjak, Fossati, Grgić (od 64. Vuković), Krovinović, Sahiti (od 64. Biuk), Livaja, N. Kalinić (od 76. Mlakar)

GENT: Roef (od 80. De Schrevel), Okumu, Godeau (od 75. Ngadeu), Lagae (od 53. Fortuna), Samoise, Odjidja (od 75. Marreh), Kums (od 75.Owusu), Castro-Montes, Hjulsager (od 66. Lemajić), Bruno (od 75. Salah), Cuypers.

Hajduk je odigrao treću pripremnu utakmicu u Austriji.

Protvnik je bio Gent, bijeli su doživljeli uvjerljiv poraz nakon slabe igre koju su prezentirali tijekom cijelog susreta.

Poraz je ovo koji će zabrinuti trenera Valdasa Dambrauskasa.

Od prve minute Litavac je na travnjak poslao jedanaestoricu koja će najvjerojatnije iduće subote, 9. srpnja, istrčati na maksimirski trvanjak u dvoboju s Dinamom u Superkupu.

Bolju su utakmicu otvorili igrači Genta, zbog sjajnih obrana Kalinića nisu uspjeli zatresti mrežu bijelih, jednom je i Elez izbacio loptu sa gol-linije.

Svoju nadmoć igrači belgijske momčadi materijaliziralu su u 28. minuti, iz tri poteza matirali su obranu bijelih, strijelac je bio Cuypers.

Samo koju minutu potom Elez je nakon udarca Hjulsagera spriječio da lopta uđe u mrežu, izbacio je loptu s gol-linije.

Veliku priliku propustili su igrači Genta u 37. minuti, Cuypers se našao sam na pet metara od gola Splićana, nije bio precizan.

U samoj završnici Gent je povećao vodstvo, Samoise je ubacio sa desne strane, Bruno je sa desetak metara matirao Kalinića.

Na otvaranju drugog dijela gosti su zabili treći gol, ponovno je strijelac bio Bruno, koji je na centaršut Castro Montesa glavom iz blizine poslao loptu u mrežu.

To je bilo sve što se vidjelo do kraja susreta.

U subotu se bijeli vraćaju kućama, prije toga u 10,30 sati odmjerit će snage s drugoplasiranom momčadi mađarskog prvenstva Kisvardom.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.