Hajduk do početka lipnja mora odlučiti hoće li otkupiti ugovor Josipa Posaveca

Utorak, 28. svibnja 2019. 17:00 Napisao/la  Ivan Jelić
Josip Posavec
Josip Posavec Foto: www.hnkrijeka

 

Velika briga za čelnike Hajduka, prije svih za sportskog direktora Sašu Bjelanovića, status je čuvara mreže Josipa Posaveca.

Minulog ljeta Posavec je stigao među bijele na posudbu iz redova talijanskog drugoligaša Palerma koji je talijanski savez izbacio u Seriju C zbog financijski problema.

U dogovoru koji je tada potpisan Hajduk ima pravo prvootkupa Posaveca, Splićani trebaju platiti odštetu u iznosu od 1,8 milijuna eura, što su "veliki" novci za jednog vratara.

Do 1.lipnja predsjednik kluba Marin Brbić, koji nije baš sklon skupo plaćati igrače i sportski direktor Saša Bjelanović trebaju odlučiti hoće li Hajduk od Palerma otkupiti ugovor Josipa Posaveca.

Svojim obranama u netom završenom prvenstvu pokazao je Posavec da se radi o odličnom čuvaru mreže, postavlja se samo pitanje vrijedi li 1,8 milijuna eura.

Kako smo neslužbeno saznali čelnici kluba pokušavaju pronači modalitet kako bi Posavec u narednoj sezoni ostao prvi vratar bijelih.

Ako Posavec ne ostane na Poljudu, priliku bi trebao dobiti Tomislav Duka, a prvoj momčadi bio bi priključen Marin Ljubić, koji je odlično odradio posao na vratima B momčadi Hajduka.

Njegove dobre obrane nisu prošle nezapaženo, navodno su na Poljud stigle dvije inozemne ponude, obje od belgijskih prvoligaša.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.