Građanska inicijativa objavila zbog čega se protivi modelu upravljanja Hajdukom

Utorak, 12. veljače 2019. 15:19 Napisao/la  SC
Građanska inicijativa objavila zbog čega se protivi modelu upravljanja Hajdukom

 

Građanska inicijativa "Bit će Bili što su bili" osnovana je krajem siječnja da bi se javno usprotivila postojećem modelu upravljanja Hajdukom, koji je sportsko dioničarsko društvo u većinskom vlasništvu Grada Splita.

U utorak se građanska inicijativa oglasila sljedećeim priopćenjem adresiranim na Službu za gospodarenje gradskom imovinom

- Iskreno se nadamo da ćete poduzeti sve u okviru svojih zakonskih ovlasti i vaše obveze zaštite gradske imovine te da nećete dozvoliti da se gradska imovina dalje obezvrjeđuje kako bi u jednom trenutku nezakonitim modelom bila i oteta od Grada Splita kao vlasnika. Po tom dobro zamišljenom modelu za Udrugu Naš Hajduk, a štetnom za Grad Split, godišnja članarina članova od dana sklapanja ovog Ugovora, a koju je HNK Hajduk pribavio, predstavlja novčana sredstva Udruge. Uz to HNK Hajduk je preuzeo obvezu snositi sve troškove vezano za ispunjavanje i omogućavanje navedenih prava članova Udruge po kojima se prihodi od godišnjih članarina knjiže kao pozajmnica koja će se u jednom trenutku pretvoriti u dionice... Financijskim sredstvima HNK Hajduk za svoj račun rezervira sredstva za vlasničko restrukturiranje kluba, a za to nemaju dozvolu Gradskog vijeća Grada Splita, navodi se između ostalog u dopisu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.