Hajduk dobio novog sportskog direktora, treneru produljen ugovor, a predsjednika nema

Nedjelja, 13. svibnja 2018. 09:59 Napisao/la  Ivan Jelić

Dok Nadzorni odbor Hajduka traži predsjednika, trener i sportski direktor počinju tražiti nove igrače

Saša Bjelanović postao novi sportski direktor Hajduka
Saša Bjelanović postao novi sportski direktor Hajduka


Članovi Nadzornog odbora Hajduka još jednom su potvrdili da nisu sposobni  voditi klub, kada su pod pritiskom navijača naprasno smijenili Ivana Kosa.

Smijenili su predsjednika Uprave iako nisu pripremili njegovog nasljednika, da bi donekle spasili cijelu situaciju od potpunog bezvlašća, promptno su treneru Željku Kopiću produžili ugovor do ljeta 2019. godine.  

Saši Bjelanoviću, pomoćniku praktično bivšeg sportskog direktora Mariju Brancu, ponudili su suradnju do kraja prijelaznog roka 31. kolovoza.

 Na tome je inzistirao Bjelanović da bi novi predsjednik Uprave lakše mogao birati najbliže suradnike, trenera i sportskog direktora.

 Hajduk  je dobio novog sportskog direktora, treneru je produljen ugovor, ali nema predsjednika?!

Kopić i Bjelović dobili su zadatak od Nadzornog odbora  da temeljito provjetre svlačionicu i dovedu igrače koji  mogu biti od koristi momčadi.

 Sigurno je da naredne sezone bijeli dres neće nositi Portugalac, nogometni veteran Hugo Almeida.

Upitan je i daljnji ostanak Brazilca Gustava Carbonierija koji se ponovno ozlijedio, igrajući za drugu momčad Hajduka.

Almeida i Carbonieri su blagajnu kluba olakšali u jednoj sezoni za cca. 500.000 eura!

 Na popisu za novu sezonu najvjerojetnije neće biti Zvonimira Kožulja i  Barryja Hamze, obojica ne igraju po želji aktualnog trenera.

U ovom trenutku Splićani imaju čak tri igrača koji kandidiraju za poziciju lijevog beka,  Andrea Fomitschowa, Hysena  Memollu te Rumunja Steliana Filipa koji je tijekom zimskog prijelaznog roka doveden za 350.000 eura, koliko je plaćeno Dinamu iz Bukurešta.

Memolla je dugo bio izvan stroja zbog prblema za ozljedom trbušnog zida zbog čega je bio podvrgnut operacijskom zahvatu, Filip je igrao vrlo malo tako je priliku dobio Fomitschow, iskoristio je na najbolji mogući način.

Tko će ostati, Memolla ili Filip, odlučit će dvojac zadužen za slaganje momčadi.

Posljednje minute u bilom dresu broji  Mario Tičinović koji je došao na posudbu iz belgijskog Lokerena. Nije se nametnuo!

 Među onima koji bi mogli napustiti Poljud je i Grk Savvas Gentsoglou, koji  nije pokazao da je zaslužio dres Hajduka.

Splićani do kraja mjeseca trebaju donijeti odluku hoće li platiti obeštećenje za Mađara Adama Gyurcsa, koji se pokazao kao jako zanimljiv igrač.

Hajduk bi ga trebao kupiti od poljskog prvoligaša Pogona za 400.000  eura.

Gotovo je sigurno da će vratari Dante Stipice i Ivo Grbić napustiti klub, njima na kraju sezone ističu ugovorne obveze, dobit će čiste papire.

 Stipica bi navodno karijeru trebao nastaviti u redovima švicarskog Grasshopersa, Grbić  se već ranije dogovorio sve oko prelaska u belgijski Antwerpen.

 Mladi stoper Petar Bosančić, koji nije bio  u kombinacijama trenera Pušnika,  Carrilla i Kopića, zanimljiv je nekolici europskih klubova.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.